Obavijesti

News

Komentari 15

Spice: Suđenje kreće 6. lipnja, svjedočit će Sanader i Kosor?

Spice: Suđenje kreće 6. lipnja, svjedočit će Sanader i Kosor?
4

Optužene terete da su koprivničku tvrtku oštetili za 400 milijuna kuna. Terete ih i za udruživanje radi počinjenja kaznenog djela kao i za zlouporabu položaja i ovlasti...

VIDEO

Sudac Županijskog suda u Zagrebu odlučio je u utorak kako će optuženima u aferi Spice suđenje početi 6. lipnja. Također je rekao kako će se o tome da li će kao svjedoke pozvati bivšeg premijera Ivu Sanadera i premijerku Jadranku Kosor odlučiti tijekom postupka. 

Bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, bivše čelnike Podravke Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Josipa Pavlovića i Sašu Romca, vlasnika i direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića, suvlasnika varaždinske Fima Grupe Milana Horvata te odvjetnika Zorana Markovića USKOK tereti da su koprivničku tvrtku oštetili za 400 milijuna kuna. Terete ih za udruživanje radi počinjenja kaznenog djela, za zlouporabu položaja i ovlasti, pomaganje i poticanje na zlouporabe te za protuzakonito posredovanje. Obrane pak tvrde da su optuženi zapravo spriječili neprijateljsko preuzimanje Podravke.

Istraga afere 'Spice' trajala je godinu dana, optužnica sadržava oko 42.000 stranica, USKOK je ispitao stotinjak svjedoka, a obrana još 50. Na sudu bi trebalo svjedočiti 115 svjedoka USKOK-a te 30 svjedoka obrane. Mediji su pisali i kao bi se kao svjedoci mogli pojaviti i bivši Sanaderov glasnogovornik Ratko Maček, predsjednik HSS-a Josip Friščić te gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić.

Svim optuženima prijeti tri do pet godina zatvora za udruživanje u zločinačku organizaciju te do deset godina za zloporabu položaja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.