To je to što me zanima!

Splitski 'osvetnici' prije Filipa: Ubijali su zbog braće i prijetnji

Mate Vukušić dobio je 22 godine zatvora jer je 2007. ubio dvojicu koji su mu prijetili i maltretirali ga, a 1998. godine Vladimir Čulina ubio je dvoje ljudi zbog heroina o kojem je bio ovisan njegov brat
Vidi originalni članak

Trostrukog ubojicu Filipa Zavadlava (25) u ponedjeljak navečer doveli su iz Splita u zatvorsku bolnicu u Zagrebu, a tek ga čeka suđenje u kojem, ovisno o optužnici, može dobiti možda i 50 godina zatvora. Naime, optužnica i postupak će ovisiti i o njegovu iskazu i obrani koju će iznijeti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osveta je jedna od mougćih obrana, a upravo je osveta bila i razlog za ranija višestruka ubojstva koja su šokirala Split. 

POGLEDAJTE VIDEO:

U veljači 2007. godine u Vinkovačkoj ulici ubijeni su Lovel Matković (21) i Marino Vukušić (21), a Ivan Ljubić je ranjen. Tada 22-godišnji Mate Vukušić je osuđen za ubojstvo i dobio je 22 godine zatvora. U suđenju je dokazano da su ubijeni Matković i Vukušić ranije prijetili mladiću i propucali mu auto, a u autu u kojem su ubijeni su pronađena i dva pištolja. U obrani je Vukušić rekao da je bio prisiljen na ubojstvo jer su ga reketarili, prijetili da će nauditi njegovoj obitelji i silovati mu sestru.  Vrhovni sud je presudu potvrdio ocijenivši kako je prvostupanjsko vijeće pravilno zaključilo da se ne radi o ubojstvu iz bezobzirne osvete, prenosi Slobodna Dalmacija.

Vijesti Dvostruki ubojica iz Splita je dobio 22 godine zatvora

Vladimir Čulina Čuki 1998. godine ubio je u automobilu na Poljičkoj Roberta Širinića i Dalibora Sablića, zbog heroina o kojem je bio ovisan njegov brat. Čulina je krivcima za to smatrao dilere. Inače, prije toga je ranio i Marima Zulima.

PRIDRAGA Sin sjekirom ubio oca, a još 1998. smaknuo je dva dilera

Deset godina je Čulina proveo na psihijatrijskom liječenju, a 2012. godine je u kući u Pridragi sjekirom zatukao oca.

Idi na 24sata

Komentari 185

  • Popy_1 13.01.2021.

    A ovome triba dat medalju za hrabrost i cast!

  • TvojTata 27.01.2020.

    Zbog koga ubiti ako ne zbog svoje obitelji!? Politicari nas ubijaju vec 20 godina i nikom nista a kad mali “nebitni” covjek ubije (zbog svojih najmilijih) onda se o njemu pise mjesecima i na njemu se trenira strogoća zakona. Onda ide ona stara; ne mogu se stvari uzimati u svoje ruke i rjesavati na takav nacin, treba zvati policiju. Haha...koja policija sta je vama ljudi!? Sta da ih je i nazvao i rekao tako i tako stoje stvari “brat mi je duzan dilerima/kamatarima prijete mu zele ga ubit dolaze nam na vrata” itd itd oni nebi nista ozbiljno poduzeli, sve dok se sranje ne dogodi a momak bi vjerojatno bio u jos i goroj situaciji nakon toga jer svi znamo sto se dogada u takvom krugu “cinkerima”. I sad kao momak nije sposaban odslusat suđenje jer kao to sto je napravio mu je ostavilo posljedice. Dijelom se i slazem s tim ali to je vise prica za novine. Vece posljedice su mu ostavile te terapije i tablete kojima su ga nakljukali kad su ga odveli u bolnicu nego to sto je napravio, jer nije da nije bio svjestan toga kad je to pocinio. Jednostavno covjek pukne i onda je kraj...Drzi se momcino, svi smo uz tebe!

  • HanSolo 18.01.2020.

    Svi koji podrzavaju doticnog, trebaju pod hitno kod psihijatra. Jer podrzavati trostrukog ubojicu je ravno ludilu. Bez obzira tko su oni i cime su se bavili. To mu ne da je za pravo ikoga ubiti. Nisu oni natjerali malog dripca da kupuje heroin i zagrijava zlicu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare