Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Splitski 'osvetnici' prije Filipa: Ubijali su zbog braće i prijetnji

Mate Vukušić dobio je 22 godine zatvora jer je 2007. ubio dvojicu koji su mu prijetili i maltretirali ga, a 1998. godine Vladimir Čulina ubio je dvoje ljudi zbog heroina o kojem je bio ovisan njegov brat

Foto: PIXSELL
184 komentara

Trostrukog ubojicu Filipa Zavadlava (25) u ponedjeljak navečer doveli su iz Splita u zatvorsku bolnicu u Zagrebu, a tek ga čeka suđenje u kojem, ovisno o optužnici, može dobiti možda i 50 godina zatvora. Naime, optužnica i postupak će ovisiti i o njegovu iskazu i obrani koju će iznijeti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Osveta je jedna od mougćih obrana, a upravo je osveta bila i razlog za ranija višestruka ubojstva koja su šokirala Split. 

POGLEDAJTE VIDEO:

sudenje | Autor: Vanja Zubcic/PIXSELL Foto: Vanja Zubcic/PIXSELL

U veljači 2007. godine u Vinkovačkoj ulici ubijeni su Lovel Matković (21) i Marino Vukušić (21), a Ivan Ljubić je ranjen. Tada 22-godišnji Mate Vukušić je osuđen za ubojstvo i dobio je 22 godine zatvora. U suđenju je dokazano da su ubijeni Matković i Vukušić ranije prijetili mladiću i propucali mu auto, a u autu u kojem su ubijeni su pronađena i dva pištolja. U obrani je Vukušić rekao da je bio prisiljen na ubojstvo jer su ga reketarili, prijetili da će nauditi njegovoj obitelji i silovati mu sestru.  Vrhovni sud je presudu potvrdio ocijenivši kako je prvostupanjsko vijeće pravilno zaključilo da se ne radi o ubojstvu iz bezobzirne osvete, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ivo Čagalj Dvostruki ubojica iz Splita je dobio 22 godine zatvora

Vladimir Čulina Čuki 1998. godine ubio je u automobilu na Poljičkoj Roberta Širinića i Dalibora Sablića, zbog heroina o kojem je bio ovisan njegov brat. Čulina je krivcima za to smatrao dilere. Inače, prije toga je ranio i Marima Zulima.

Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL

Željko Mršić/Pixsell PRIDRAGA Sin sjekirom ubio oca, a još 1998. smaknuo je dva dilera

Deset godina je Čulina proveo na psihijatrijskom liječenju, a 2012. godine je u kući u Pridragi sjekirom zatukao oca.

Možda vas zanima i ovo:
Message