To je to što me zanima!

Splitski gradonačelnik Baldasar želi tužiti sve koji koriste Uber

Ivo Baldasar ozbiljno razmišlja o tužbi protiv Ubera koji je prije tri tjedna počeo s vožnjama i u Splitu. Prvog vikenda rada Ubera vožnje su bile besplatne, a mnoštvo Splićana je to iskoristilo i instaliralo aplikaciju
Vidi originalni članak

Služba Uber je u Splitu počela s radom prije tri tjedna. Uber je velika konkurencija ostalim taksi službama koji zbog njega ostaju bez klijenata, posebice turista koji jednostavno mogu pozvati Uber preko aplikacije i ne trebaju plaćati gotovinom već se naplata odvija preko kartice koja je prethodno unešena u aplikaciju. 

Uber već mjesecima radi i u Zagrebu, a u početku su imali nekoliko incidenata s gnjevnim taksistima kojima oni "kradu" posao. Taksisti diljem svijeta protiv njih se bune jer su jeftiniji, a ne plaćaju doprinose. Milan Bandić je, poput Baldasara, iznosio negodovanje Uberom prije nego je ta taksi služba stigla u Zagreb. 

- Tko vam je rekao da Uber dolazi? Ne širite dezinformacije. Mogli su se oni svojoj babi predstaviti. To su njihove želje. Ne mogu raditi bez dozvola Zagreba i resornog ministarstva, a njih nemaju - govorio je svojedobno Bandić.

- Mislim da je riječ o nečemu što je protuzakonito i o svemu bi Ministarstvo financija i Porezna uprava trebali dati svoj pravorijek - rekao je splitski gradonačelnik Ivo Balsadar o Uberu.

- Mi ćemo kao Grad vjerojatno podnijeti tužbu protiv onih koji se koriste platformom "Uber". Jer, u slučaju da to nije protuzakonito, koja je svrha licencija koje izdajemo? Evo, dat ću vam svoje auto, vi ga vozite ujutro, ja ću poslijepodne, naravno karikiram, ali to onda ispada da vam ništa ne treba od dozvola za prijevoz ljudi. To ne vodi ničemu, u početku možda do sniženja cijena, ali nakon toga slijede samo problemi. Tko će odgovarati, tko ih kontrolira, na temelju koje licencije? - pita se Baldasar.

Iz Ubera dodaju da su svi njihovi vozači prošli provjere prošlosti i liječničke preglede te se napominje kako se radi o privatnicima koji su fleksibilni oko svog radnog vremena.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • gender bender 27.06.2016.

    trebalo bi napraviti uber za kucnog majstora i eto para..

  • Slavonka52 27.06.2016.

    Neka ljudi rade tko moze docekati vas politicare da osnujete radna mjesta sa solidnom zaradom?

  • nikluk20 27.06.2016.

    ajde baldasaru odi zagrist onu bombu na bačvicama....riješimo se bombe i budale...

Komentiraj...
Vidi sve komentare