To je to što me zanima!

Splitski SDP ne želi u koaliciju s Puljkovim Centrom: 'HDZ treba srušiti, ali zbunjujemo birače!'

Predsjednik splitskog SDP-a Davor Matijević ocijenio je da je koalicija SDP-a sa strankom Centar "pogrešan smjer" te izrazio nadu da takve koalicije neće biti jer su na lokalnoj razini Centar i SDP na suprotnim stranama
Vidi originalni članak

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u utorak je objavio da je 10 političkih stranaka ljevice i centra, među kojima je i stranka Centar Ivice Puljka, splitskog gradonačelnika, postiglo dogovor o zajedničkom izlasku na predstojeće parlamentarne izbore. Međutim, izgleda da ne odgovara svima u SDP-u takav odabir koalicijskih partnera.

Predsjednik splitskog SDP-a Davor Matijević ocijenio je da je koalicija SDP-a sa strankom Centar "pogrešan smjer" te izrazio nadu da takve koalicije neće biti jer su na lokalnoj razini Centar i SDP na suprotstavljenim stranama, dodajući ipak da će poštivati odluku SDP-ovih tijela.

'PULJAK JE SVJESTAN' Predsjednik splitskog SDP-a: Koalicija s Centrom pogrešan je smjer. Do jučer nas je vrijeđao

- Mi smo zapravo bili konzistentni. Naš stav o gradonačelniku Puljku je već duže vrijeme isti. On upravlja gradom Splitom jednako kao HDZ, nekoć Željko Kerum ili SDP u našim najgorim danima. I onda je sada nezahvalna situacija da nakon što upozoravamo na nekakve propuste, jednostavno preko noći napravimo kopernikanski obrat i kažemo: 'Evo, gledat ćemo nekako širu sliku, ipak nije sve tako crno'. Mislim da je u politici najvažnija dosljednost, vjerodostojnost. U konačnici i ja bih se osjećao jako loše da sada moram zbog nekakvih viših, tobože viših interesa odjednom mijenjati svoju ploču - rekao je Matijević u subotu u dnevniku RTL-a.

Matijević se osvrnuo na odluke šefa SDP-a Grbina.

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI HDZ ima samo Plenkovića, lijeva oporba ima gomilu lidera. Koja će biti pobjednička opcija?

- To je njegovo mišljenje. Ovo je naše mišljenje i Glavni odbor će donijeti odluku. Ali i generalno mislim da zbunjujemo birače. Upravo ako gledamo, Ivica Puljak je zadnjih 10 godina govorio da je SDP upropastio ovu državu i da bi bilo najbolje da je nestao s političke scene, da smo poticali korupciju, klijentelizam, političku trgovinu. Kako sada objasniti biračima, i SDP-ovima, a imamo problema i sa svojim biračima, da jednostavno nakon svega što je rečeno i nakon ipak ideoloških podjela koje neminovno imamo, ćemo ići ipak skupa? - kazao je Matijević.

- HDZ treba srušiti, ali mislim da je puno bolje da surađujemo po blokovima, kao što je to slučaj u 8. izbornoj jedinici - dodao je Matijević.

Boji li se Matijević zbog izražavanja ovakvog stava isključenja iz stranke?

- Ne očekujem isključenje, a i ako me isključe nema veze. Ima života i poslije politike, kažu i da je ljepši. Bolje grob, nego rob - poručio je jasno Matijević.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • partizankrajačić 10.03.2024.

    Ne možete u koaliciju kada ste isti !

  • nec.1996 10.03.2024.

    sto dalje to mi se sve vise gade ti sdp,oni ne znaju sta bi svi bi htijeli biti bosovi.

  • kormilar 10.03.2024.

    Svaki oporbeni političar koji svoj lokalni ili osobni interes stavlja iznad zajedničkog cilja lijeve koalicije, a to je rušenju HDZ-a sa vlasti, radi u korist vladajućeg HDZ-a!

Komentiraj...
Vidi sve komentare