To je to što me zanima!

Srbi 'Kornetom' gađali mete u vojnoj vježbi, na Pasuljanskim livadama zapucao i 'mali Miloš'

Radi se o taktičkoj vježbi 'Vatreni štit 2022', gdje Vojska Srbije (VS) vježba noćno bojevo gađanje. Predstavili su i raketu 'Kornet', kako kažu najprecizniju koju njihova vojska ima
Vidi originalni članak

Nakon što je danas predsjednik Zoran Milanović pratio hrvatsku vojnu vježbu 'Štit 22' u kojoj je po prvi put nakon 27 godina sudjelovala i američka vojska, naši susjedi Srbi također su proveli zanimljivu noćnu vježbu, tzv. Vatreni štit 2022.

Vježba se provela na poligonu Pasuljanske livade kod Ćuprije, a isprobavala se i raketa 'Kornet', koja je po prvi put predstavljena javnosti. Kako piše srpski Kurir, radi se o raketi koju Vojska Srbije odnedavno posjeduje, a ima domet osam kilometara, što je čini najpreciznijom raketom srpskog naoružanja.

- Prikazano je i djelovanje 'malog Miloša'. U zoni operacije, gdje postoji visoki rizik od djelovanja snaga neprijatelja, ne mora se poslati vojnik da izvrši određeni zadatak, već se umjesto njega šalje 'mali Miloš' kojim rukuje operator, a koji je naoružan mitraljezima i bacačima granata. Oni su tu da podrže prednji red pješadije - piše Kurir.

Sve pratio i predsjednik Vučić

Vježbu je pratio i nedavno ponovno izabrani predsjednik Aleksandar Vučić uz pratnju ministra obrane Nebojše Stefanovića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Milana Mojsilovića.

 

 

Kako je najavilo srpsko Ministarstvo obrane, u vježbi je sudjelovalo više od tisuću pripadnika Kopnene vojske,  srpskog Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, ali i 72. brigade za specijalne operacije te 63. padobranske brigade.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Ironfist 13.04.2022.

    Mali Miloš koji je manji od velikog Miloša ali ipak veći od najmanjeg miloša.

  • PeroBabicZg 10.04.2022.

    Da li je sa malim milošem zapucao i mali Vučić i mali Porfirije?!

  • čimbenik 10.04.2022.

    Nema šta, sila velika (koja se pokazala u Hrvatskoj)!

Komentiraj...
Vidi sve komentare