Obavijesti

News

Komentari 43

Srbi 'Kornetom' gađali mete u vojnoj vježbi, na Pasuljanskim livadama zapucao i 'mali Miloš'

Srbi 'Kornetom' gađali mete u vojnoj vježbi, na Pasuljanskim livadama zapucao i 'mali Miloš'

Radi se o taktičkoj vježbi 'Vatreni štit 2022', gdje Vojska Srbije (VS) vježba noćno bojevo gađanje. Predstavili su i raketu 'Kornet', kako kažu najprecizniju koju njihova vojska ima

VIDEO

Nakon što je danas predsjednik Zoran Milanović pratio hrvatsku vojnu vježbu 'Štit 22' u kojoj je po prvi put nakon 27 godina sudjelovala i američka vojska, naši susjedi Srbi također su proveli zanimljivu noćnu vježbu, tzv. Vatreni štit 2022.

Vježba se provela na poligonu Pasuljanske livade kod Ćuprije, a isprobavala se i raketa 'Kornet', koja je po prvi put predstavljena javnosti. Kako piše srpski Kurir, radi se o raketi koju Vojska Srbije odnedavno posjeduje, a ima domet osam kilometara, što je čini najpreciznijom raketom srpskog naoružanja.

- Prikazano je i djelovanje 'malog Miloša'. U zoni operacije, gdje postoji visoki rizik od djelovanja snaga neprijatelja, ne mora se poslati vojnik da izvrši određeni zadatak, već se umjesto njega šalje 'mali Miloš' kojim rukuje operator, a koji je naoružan mitraljezima i bacačima granata. Oni su tu da podrže prednji red pješadije - piše Kurir.

Sve pratio i predsjednik Vučić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vježbu je pratio i nedavno ponovno izabrani predsjednik Aleksandar Vučić uz pratnju ministra obrane Nebojše Stefanovića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Milana Mojsilovića.

 

 

Kako je najavilo srpsko Ministarstvo obrane, u vježbi je sudjelovalo više od tisuću pripadnika Kopnene vojske,  srpskog Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, ali i 72. brigade za specijalne operacije te 63. padobranske brigade.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće
POGINULA DVA MUŠKARCA

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće

Dvojica muškaraca starosti 33  i 39 godina vozili su se quadom i u jednom trenutku s ceste su sletjeli u rijeku Bednju. Obojica su smrtno stradala.

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000  €
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000 €

Najatraktivniji i najskuplji traktor izložen na sajmu je Fendt 942 Vario. Proljetni sajam u svom 25. izdanju prvi je put produljen na četiri dana. Jedna od atrakcija sajma su i Izidora i Izidor, zaštitnici ratara
VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!
POZIRA UZ MRCINE

VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!

GUDOVEC Ivana radi u tvrtki za organizaciju evenata. Kako nam je rekla lani, organiziraju sve, od vjenčanja do sprovoda, a otkrila je i kako je se muškarci boje. Ove godine pozirala je uz najskuplji traktor na sajmu - Fendt 942 Vario od 350.000 eura i kombajn Massey Ferguson 7345 S PL, kombajn prvi put izložen u Hrvatskoj koji vrijedi 240.000 eura