To je to što me zanima!

'Vidjeli smo helikopter da nisko leti, s njega su padali dijelovi...'

Na terenu je utvrđeno da je helikopter prisilno sletio na otok Zlarin radi kvara, a od tri osobe koje su bile u helikopteru, dvije su osobe zatražile liječničku pomoć
Vidi originalni članak

Na otok Zlarin, oko 10.45 sati, prisilno je sletio helikopter. Brod Pomorske policije krenuo je prema mjestu nesreće, potvrdila je Marica Kosor, glasnogovornica šibenske Policije.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- U 10.49 sati zaprimili smo dojavu da je kod otoka Zlarina u uvali Oštrica pao helikopter. Na terenu je utvrđeno da je helikopter prisilno sletio na otok Zlarin radi kvara, a od tri osobe koje su bile u helikopteru, dvije su osobe zatražile liječničku pomoć - kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Pilot helikoptera je hrvatski državljanin, a dvoje putnika (muž i žena) su njemački državljani. Njemačku državljanku su zbrinuli zbog bolova u ruci.

Kako se neslužbeno doznaje riječ je o civilnom helikopteru koji je prevozio turiste, a očevici kažu da su prije prisilnog slijetanja vidjeli kako ispadaju dijelovi helikoptera. 

- Čuo sam i vidio da helikopter leti jako nisko. Mislio sam da je to neko panoramsko slikanje, ali koliko čujem, helikopter je pao - rekao je jedan prolaznik sa šibenske rive za Šibenski portal.

Na terenu su vatrogasci DVD-a Zlarin i policijski službenici, a obaviješten je i eko brod Rijeka.

Pilot je zahvaljujući iskustvu prisebno reagirao i spasio živote

Helikopter je u vlasništvu tvrtke Eudora let, registrirane u Vodicama, a čiji je vlasnik kapetan Zoran Matić s 30-godišnjim iskustvom letenja, navodi Šibenski portal.

Na internetskim stranicama tvrtke piše da se helikopterom može panoramski letjeti, i to 15 minuta za četiri putnika s polascima iz Vodica. Helikopter je tipa Eurocopter Allouette II. Riječ je o helikopteru koji je proizveden u 1.300 primjeraka i još uvijek ih na stotine leti u svijetu. U Hrvatskoj je jedini takav helikopter. Takva vrsta letjelice proizvodila se od 1956. do 1975. godine, a koristila su ga vojna zrakoplovstva Francuske, Njemačke i Švicarske.

Zoran Matić je kapetan s 30-godišnjim iskustvom u avijaciji i preko 3000 sati naleta na avionima i helikopterima. Završio je zrakoplovnu akademiju u Zadru kao u prvi u rangu generacije pilota nadzvučnih aviona. Danas je profesionalni pilot i instruktor letenja na avionima i helikopterima.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • 05.07.2018.

    Au..malo je " stariji " model..:P Pa, dve su prilike kako je dobro i završila ova akcija, što je moglo biti...

  • Antares777 03.07.2018.

    pa u ovaj helić jedva stane pilot, i možda još jedna osoba......

  • 03.07.2018.

    ja cekam migove sto smo kupili bar da uzmem dio od njega da pokrijem kokoši koje imam tzv za krov da im ne bude padala kisa!

Komentiraj...
Vidi sve komentare