Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Vidjeli smo helikopter da nisko leti, s njega su padali dijelovi...'

Na terenu je utvrđeno da je helikopter prisilno sletio na otok Zlarin radi kvara, a od tri osobe koje su bile u helikopteru, dvije su osobe zatražile liječničku pomoć

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
95 komentara

Na otok Zlarin, oko 10.45 sati, prisilno je sletio helikopter. Brod Pomorske policije krenuo je prema mjestu nesreće, potvrdila je Marica Kosor, glasnogovornica šibenske Policije.

- U 10.49 sati zaprimili smo dojavu da je kod otoka Zlarina u uvali Oštrica pao helikopter. Na terenu je utvrđeno da je helikopter prisilno sletio na otok Zlarin radi kvara, a od tri osobe koje su bile u helikopteru, dvije su osobe zatražile liječničku pomoć - kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Pilot helikoptera je hrvatski državljanin, a dvoje putnika (muž i žena) su njemački državljani. Njemačku državljanku su zbrinuli zbog bolova u ruci.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kako se neslužbeno doznaje riječ je o civilnom helikopteru koji je prevozio turiste, a očevici kažu da su prije prisilnog slijetanja vidjeli kako ispadaju dijelovi helikoptera. 

- Čuo sam i vidio da helikopter leti jako nisko. Mislio sam da je to neko panoramsko slikanje, ali koliko čujem, helikopter je pao - rekao je jedan prolaznik sa šibenske rive za Šibenski portal.

Foto: čitatelj 24sata/Facebook

Na terenu su vatrogasci DVD-a Zlarin i policijski službenici, a obaviješten je i eko brod Rijeka.

Pilot je zahvaljujući iskustvu prisebno reagirao i spasio živote

Helikopter je u vlasništvu tvrtke Eudora let, registrirane u Vodicama, a čiji je vlasnik kapetan Zoran Matić s 30-godišnjim iskustvom letenja, navodi Šibenski portal.

Na internetskim stranicama tvrtke piše da se helikopterom može panoramski letjeti, i to 15 minuta za četiri putnika s polascima iz Vodica. Helikopter je tipa Eurocopter Allouette II. Riječ je o helikopteru koji je proizveden u 1.300 primjeraka i još uvijek ih na stotine leti u svijetu. U Hrvatskoj je jedini takav helikopter. Takva vrsta letjelice proizvodila se od 1956. do 1975. godine, a koristila su ga vojna zrakoplovstva Francuske, Njemačke i Švicarske.

Zoran Matić je kapetan s 30-godišnjim iskustvom u avijaciji i preko 3000 sati naleta na avionima i helikopterima. Završio je zrakoplovnu akademiju u Zadru kao u prvi u rangu generacije pilota nadzvučnih aviona. Danas je profesionalni pilot i instruktor letenja na avionima i helikopterima.

Možda vas zanima i ovo:
Message