To je to što me zanima!

'Stanje zagrebačkih mostova je loše, možda ih treba i srušiti...'

Kakvo je stanje, to trebaju reći građevinski stručnjaci. Velika je vjerojatnost da će ih se trebati srušiti i izgraditi ponovo. Bojim se da će se netko trebati odlučiti za ovako radikalni potez, objasnio je
Vidi originalni članak

Nakon što se urušio dio Savskog mosta u Zagrebu, struka je progovorila o generalnom stanju u kojem su zagrebački mostovi. Njihove procjene nisu nimalo optimistične. 

Državni inspektorat krenuo je u provjeru stanja mostova u metropoli, a prometni stručnjak Željko Marušić je za N1 izjavio kako je stanje loše, no koliko je loše - to tek treba procijeniti. 

PROPAO SAVSKI MOST 'Ništa od obnove, ovu rupu na mostu bumo tek malo pokrpali'

- Ako je stanje loše, možda bi bilo najbolje zatvoriti mostove. 

- Kakvo je stanje, to trebaju reći građevinski stručnjaci. Velika je vjerojatnost da će ih se trebati srušiti i izgraditi ponovo. Bojim se da će se netko trebati odlučiti za ovako radikalni potez, objasnio je. 

MOSTOVI U RASPADU 'Zvali smo inspekciju da utvrdi koje mostove treba zatvoriti!'

Takva odluka zasigurno bi još gore paralizirala promet u Zagrebu, kaže Marušić. 

- Sadašnji problemi u prometu postali bi još gori. Rekonstrukcija rotora pokazala je da se priprema može napraviti kvalitetno. Zatvaranje mostova će biti udar na promet, ali to se mora napraviti kvalitetno. Ne treba čekati. Scenarij rušenja mosta bi srušio imidž Zagreba koji je turistički grad, zaključio je Željko Marušić. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • matura 09.06.2019.

    Najprije srušiti Mikija...

  • Hiroo_Onoda 08.06.2019.

    Kinezi slože most preko Save za mjesec dana i za 1/3 Bandićeve cijene. Tu uzmu mjeru, naprave ga u Kini sa svim potrebnim instalacijama, dopreme ga i pošarafe. . . . A izgleda da niti ne kradu.

  • pajuta 08.06.2019.

    Treba spomenik za mostove napravit i nekog splavara zaposlit da nas sa skelom prebacuje

Komentiraj...
Vidi sve komentare