To je to što me zanima!

Stiže nagla promjena vremena

U četvrtak će puhati slab do umjeren jugozapadni, ponegdje i južni vjetar, a na moru i istoku zemlje prolazno jugoistočni. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 23 do 28 °C.
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj će u četvrtak biti pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. Ujutro će mjestimice biti magla. Na sjevernom Jadranu i u dijelu Gorskog kotara povremeno oblačnije uz mogućnost za lokalno vrlo malo kiše.

Puhat će slab do umjeren jugozapadni, ponegdje i južni vjetar, a na moru i istoku zemlje prolazno jugoistočni. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 23 do 28 °C.

U nastavku slijedi detaljnija, HRT-ova prognoza po područjima za sljedeće dane.

- I u četvrtak na istoku Hrvatske stabilno i iznadprosječno toplo, no jutro svježe uz temperaturu zraka oko 10 °C i mjestimičnu maglu, osobito uz rijeke. Popodne će prolazno zapuhati do umjeren jugozapadnjak- prognozirala je dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

VRUĆA JESEN Nedjelja srušila temperaturne rekorde za listopad, a sljedećih dana nastavlja se toplo vrijeme

Umjereni jugozapadnjak u popodnevnim će satima puhati i u središnjoj Hrvatskoj, a uz pretežno sunčano vrijeme temperatura će porasti do 26 °C. Jutro će ponegdje biti maglovito.

Magla će zato biti česta po kotlinama gorske Hrvatske, gdje se može i dulje zadržati, a vrlo je vjerojatna i na sjevernom Jadranu. Danju će pak, osobito na širem riječkom području i u Gorskome kotaru biti umjerene, pa i povećane niske naoblake, a moguća je i poneka kap kiše. Ipak, u mnogom krajevima prevladavat će sunčano vrijeme.

VREMENSKA PROGNOZA Bablje ljeto i dalje traje: Evo kad stiže promjena vremena

Dalmaciju očekuje nastavak sunčanih i ugodno toplih dana uz najvišu temperaturu zraka između 25 i 27 °C. Povremeno će puhati slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni vjetar, pritom će more biti mirno ili malo valovito, a ujutro je lokalno moguća i magla ili sumaglica.

Na jugu Hrvatske bit će obilje sunčanih sati te uglavnom slab vjetar. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 17 do 21 °C, u zaobalju malo niža, a najviša dnevna do 27 °C.

Do subote sunčano i stabilno, a onda stiže promjena vremena

- Uglavnom sunčano i stabilno vrijeme na Jadranu će se zadržati do subote. U nedjelju pak izražena promjena vremena - kiša će biti česta, lokalno su mogući i izraženi pljuskovi i grmljavina, a puhat će i mjestimice jako jugo koje će navečer na sjeveru okrenuti na buru, na udare i olujnu.

GLOBALNO NAJTOPLIJE LJETO Ljeto u Hrvatskoj vruće, ali bez rekordnih temperatura: 'Imamo snažno zagrijavanje u Zagrebu'

- I na kopnu u nedjelju oblačnije, kišovitije i osjetno svježije uz sjeveroistočnjak, a u noći na ponedjeljak u najvišem gorju mogu zalepršati i snježne pahulje. No, u petak i subotu još stabilno i iznadprosječno toplo, ujutro ponegdje i maglovito- prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković.

A ovdje svakodnevno pratite vremensku prognozu 24sata.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 12.10.2023.

    Nek dođe što prije da se riješimo najezda ovih buba

  • Kegla💪🏻 12.10.2023.

    Konacno

  • shadow x 12.10.2023.

    U nedjelju kraj ljeta

Komentiraj...
Vidi sve komentare