To je to što me zanima!

Stiže nagla promjena vremena! Crveni alarm za dio Hrvatske. Snijega će biti i u nizinama

Navečer je i u nizinama na zapadu zemlje moguća susnježica. Puhat će južni i jugozapadni vjetar, u unutrašnjosti slab do umjeren, a na Jadranu i uz njega jak, lokalno i olujan
Vidi originalni članak

Nakon kišnog dana jučer, u Hrvatskoj se danas očekuje promjenljivo oblačno s povremenom oborinom, vjerojatnijom u drugom dijelu dana. Padat će kiša, na Jadranu i uz njega obilna i praćena grmljavinom, a u Gorskom kotaru i mjestimice u Lici i snijeg, stoji u prognozi DHMZ-a.

Nestabilan hladan zrak s Atlantika i topao vlažan zrak sa Sredozemnog mora miješa se nad našim krajevima uzrokujući oblačno vrijeme s kišom i snijegom.

GOTOVO 'RANO PROLJEĆE' Stiže nagla promjena vremena, a s njom i snijeg: DHMZ objavio upozorenja, moguće i poplave

Navečer je i u nizinama na zapadu zemlje moguća susnježica. Puhat će južni i jugozapadni vjetar, u unutrašnjosti slab do umjeren, a na Jadranu i uz njega jak, lokalno i olujan.

Popodne će prolazno biti i jugoistočnjaka na istoku zemlje, juga duž obale. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu između 6 i 11, u Gorskom kotaru od 1 do 5, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 11 do 16 °C.

U Hrvatskoj sutra

NA SNAZI METEOALARM Na Sljemenu je zabijelio snijeg, diljem zemlje kiša: Zbog vjetra ograničenja na prometnicama

Na Jadranu i uz njega promjenljivo i pretežno oblačno s povremenom kišom, na moru i grmaljavinom, a u najvišim planinama i s malo snijega. U sjevernim predjelima unutrašnjosti kiša u noći i ujutro, a zatim sunčana razdoblja. Vjetar većinom jugozapadni i južni, u unutrašnjosti slab do umjeren, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu jak i olujan.

Najniža jutarnja temperatura od 2 do 7, u Gorskome kotaru i niža, a na Jadranu od 6 do 12 °C. Najviša dnevna temperatura od 10 do 15 °C, u gorju niža.

STIŽE PRAVA ZIMA Prognoza za vikend: U nedjelju osjetno niža temperatura, evo gdje bi sve mogao pasti snijeg

Na Jadranu i uz Jadran očekuju se obilne oborine, a sredinom tjedna jugo i oštro puhat će olujnom jačinom, uz plimu pad tlaka zraka i visoke valove moguće je lokalno plavljenje obala osobito na južnom Jadranu.

 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • joza66 17.01.2023.

    snijeg u siječnju??? ma dajte molim Vas

  • reno1 17.01.2023.

    Sve je to zbog klimatskih promjena 🤣🤣🤣🤣🤣

  • deset 17.01.2023.

    glupost.nema snijega

Komentiraj...
Vidi sve komentare