To je to što me zanima!

Stiže novi toplinski val: Od nedjelje i preko 35 stupnjeva

Temperature će lokalno ići i preko 35 stupnjeva, najviše u unutrašnjosti Dalmacije, ali i u dijelovima unutrašnjosti i to najviše na istoku zemlje
Vidi originalni članak

Nešto umjeren oblake ima na zapadu, ali u većini zemlje danas je sunčano. Vjetar je u unutrašnjosti slab dok na moru puše slaba do umjerena bura, prognozira meteorologinja Tea Blažević.

Buru će postepeno zamijeniti zapadnjak i jugozapadnjak, a prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Temperature zraka kretat će se od 24 do 29 stupnjeva, nešto više bit će na Jadranu, a u unutrašnjosti Dalmacije i do 34 stupnja.

Danas će uglavnom prevladavati sunčano vrijeme s mogućim nestabilnostima u unutrašnjosti zemlje. Rijetkih nestabilnosti lokalno može biti i za vikend, a od nedjelje je izgledan četvrti toplinski val.

Temperature će lokalno ići i preko 35 stupnjeva, najviše u unutrašnjosti Dalmacije, ali i u dijelovima unutrašnjosti i to najviše na istoku zemlje.

POMOZITE SI Kako preživjeti paklene vrućine što bezbolnije? Provjerite kako se rashladiti doma, vani, u autu

U Slavoniji, Baranji i Srijemu danas će biti sunčano uz povremeno više naoblake koje tek rijetko može donijeti malo kiše pokoju grmljavinu.

U središnjoj Hrvatskoj bit će oblačnije nego u četvrtak s nešto pljuskova koje može pratiti i grmljavina u prvom dijelu dana.

U gorju će biti malo svježije dok će u Istri i na sjevernom Jadranu biti uglavnom sunčano i vruće. U Dalmaciji također sunčano i vruće, ponajviše u unutrašnjosti gdje postoji mala mogućnost za pljusak i to uz granicu.

Krajem subote na Jadranu će umjerena bura prijeći u maestral, a zatim i jugozapadnjak, a u konačnici i jugo koje će u ponedjeljak ponegdje biti i izrazito jako. Stoga slijede tople noći te suhi, sunčani i vjetroviti dani što povećava mogućnost od požara na otvorenom, upozorava meteorolog Zoran Vakula.

 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • 23.07.2021.

    sva sreća cijeli sabor i vlada na odmoru

  • crna žena 23.07.2021.

    Čudno da je usred ljeta vruće.

  • nap 23.07.2021.

    Nek przi volim ljeto

Komentiraj...
Vidi sve komentare