To je to što me zanima!

Zeus odnio zimu, nastavlja se mini proljeće. Temperature u ponedjeljak rastu do 15 Celzija

Anticiklona Zeus koja stiže iz Afrike i proširit će se na veći dio Europe, uključujući Hrvatsku. Iako će jutarnje temperature preko tjedna na kopnu biti ispod nule, dnevne će se penjati i preko 10 stupnja Celzija
Vidi originalni članak

Natprosječno toplo vrijeme nastavit će se i ovaj tjedan. Tako će u ponedjeljak u cijeloj zemlji biti pretežno sunčano, lokalno i vedro. Vjetar na kopnu uglavnom slab, na Jadranu će umjerena bura oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniže temperature od -5 do 0°C u unutrašnjosti te od 2 do 7°C na Jadranu.

SUPER HRANA Boli glava od južine? Evo što jesti kako bi ublažili simptome

Najviše dnevne temperature od 6 do 10°C, na Jadranu od 12 do 15°C. Anticiklona Zeus koja stiže iz Afrike proširit će se na veći dio Europe, uključujući Hrvatsku.

Iako će jutarnje temperature preko tjedna na kopnu biti ispod nule, dnevne će se penjati i preko 10 stupnja Celzija. Kako kažu meteorolozi, ova anticiklona toliko je moćna da može 'pobijediti' zimu pa sljedećih desetak dana zaboravite na debele jakne, pogotovo u Dalmaciji gdje će temperature ići i preko 16 stupnjeva.

No osim ugodnog vremena ova anticiklona ima i lošu stranu. Zbog slabe provjetrenosti i specifičnosti ove suptropske anticiklone, u kontinentalnim predjelima bit će puno magle. 

Detaljnu prognozu po gradovima pogledajte ovdje

Idi na 24sata

Komentari 7

  • aje to 29.01.2024.

    Neka ljeto počneeee

  • 29.01.2024.

    Zima na zimskim praznicima .

  • Southampton 29.01.2024.

    opet isti CP clanak, cemu sluze danasnji dnovinari

Komentiraj...
Vidi sve komentare