To je to što me zanima!

Što Kolinda čeka? Još uvijek nije predala imovinsku karticu

ROK DO PONEDJELJKA: Imala je mjesec dana da popiše imovinu i plaću te karticu preda Povjerenstvu za sukob interesa. Nije jasno zašto čeka posljednji dan
Vidi originalni članak

Predsjednica ne kasni s predajom imovinske kartice jer je rok za predaju mjesec dana, a stupa na snagu danom imenovanja na dužnost. Ipak, uvijek se računa drugi dan tako da je rok ponedjeljak, kažu u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Nakon što Kolinda Grabar Kitarović preda karticu, Povjerenstvo provjerava jesu li zadovoljeni svi kriteriji te je nakon provjere objavljuje na svojim službenim internetskim stranicama.

- U slučaju da predsjednica propusti rok predaje, Povjerenstvo joj šalje opomenu u kojoj stoji da ima još dva tjedna za predaju prije pokretanja postupka. Ovim se dužnosnicima omogućuje da ako zbog obveza ili odsutnosti nisu stigli predati svoje kartice u roku, imaju još pola mjeseca da to nekažnjeno učine - dodaju u Povjerenstvu. 

Ako se dužnosnici i na to ogluše, onda slijede sankcije koje mogu rezultirati novčanom kaznom od 2.000 do 40.000 kuna

Nije jasno zbog čega predsjednica čeka posljednji dan za predaju popisa imovine kad je još u kampanji objavila popis svega što ima na službenoj internetskoj stranici. 

Pod šest stavaka napisala je da sa suprugom posjeduje stan u Zagrebu od 105 kvadrata vrijedan oko 1,5 milijuna kuna te ga otplaćuju kreditom od 2008. Imaju dva automobila. Jedan je iz 1998. i vrijedi oko 3500 kuna, a drugi je model iz 2010. vrijedan oko 75.000 kuna. Naslijedili su osminu kuće u Lošinju i dvanaestinu poljoprivredne parcele na Cresu. Uspjeli su zajedno uštedjeli i 170.000 eura.

Idi na 24sata

Komentari 361

  • bkladarb 21.03.2015.

    o toj guski nije vrijedno ni pisati..

  • Fra Ante 21.03.2015.

    moj dida je govorio : ,,nemoj nikad vjerovati zeni ,zmiji i magarici,,

  • bulog55 21.03.2015.

    Pa mora se odlučit sa savjetnicima šta će upista, a šta ide pod tepih!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare