Obavijesti

News

Komentari 361

Što Kolinda čeka? Još uvijek nije predala imovinsku karticu

Što Kolinda čeka? Još uvijek nije predala imovinsku karticu
3

ROK DO PONEDJELJKA: Imala je mjesec dana da popiše imovinu i plaću te karticu preda Povjerenstvu za sukob interesa. Nije jasno zašto čeka posljednji dan

VIDEO

Predsjednica ne kasni s predajom imovinske kartice jer je rok za predaju mjesec dana, a stupa na snagu danom imenovanja na dužnost. Ipak, uvijek se računa drugi dan tako da je rok ponedjeljak, kažu u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Nakon što Kolinda Grabar Kitarović preda karticu, Povjerenstvo provjerava jesu li zadovoljeni svi kriteriji te je nakon provjere objavljuje na svojim službenim internetskim stranicama.

- U slučaju da predsjednica propusti rok predaje, Povjerenstvo joj šalje opomenu u kojoj stoji da ima još dva tjedna za predaju prije pokretanja postupka. Ovim se dužnosnicima omogućuje da ako zbog obveza ili odsutnosti nisu stigli predati svoje kartice u roku, imaju još pola mjeseca da to nekažnjeno učine - dodaju u Povjerenstvu. 

Ako se dužnosnici i na to ogluše, onda slijede sankcije koje mogu rezultirati novčanom kaznom od 2.000 do 40.000 kuna

Nije jasno zbog čega predsjednica čeka posljednji dan za predaju popisa imovine kad je još u kampanji objavila popis svega što ima na službenoj internetskoj stranici. 

Pod šest stavaka napisala je da sa suprugom posjeduje stan u Zagrebu od 105 kvadrata vrijedan oko 1,5 milijuna kuna te ga otplaćuju kreditom od 2008. Imaju dva automobila. Jedan je iz 1998. i vrijedi oko 3500 kuna, a drugi je model iz 2010. vrijedan oko 75.000 kuna. Naslijedili su osminu kuće u Lošinju i dvanaestinu poljoprivredne parcele na Cresu. Uspjeli su zajedno uštedjeli i 170.000 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 361
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.