To je to što me zanima!

Stožer lancu brze hrane dozvolio rad iza ponoći, Ceh ugostitelja traži jednak tretman za sve

Nakon što je stožer dopustio rad McDRIVE linijama po redovitom radnom vremenu, i iza ponoći, iz Ceha ugostitelja traže da se to dozvoli i drugim restoranima koji imaju mogućnost dostave i preuzimanja narudžbi
Vidi originalni članak

Predsjednik Ceha ugostitelja Hrvatske obrtničke komore (HOK) Joso Smolić rekao je da traže jednake mjere za sve kod donošenja epidemioloških mjera. Pobunili su se jer je Stožer civilne zaštite RH dopustio rad McDRIVE linijama po redovitom radnom vremenu, i iza ponoći.

Tvrdi da su time ostali ugostiteljski objekti koji nude isti ili sličan tip ugostiteljske usluge, dovedeni u neravnopravan položaj.
 Iz  Ceha podsjećaju da je zbog trenutne epidemiološke situacije Nacionalni Stožer civilne zaštite 14. listopada donio Odluku o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga, u kojoj stoji da ugostiteljski objekti mogu raditi od 6:00 do 24:00 sata. 

 - Iako svjesni da preporuke i mjere za ugostiteljsku djelatnost uvelike mijenjaju način, ali i kapacitet rada ugostiteljskih objekata, Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore podržava epidemiološke mjere koje donosi struka, ali pritom traži jednak tretman za sve. Stožer civilne zaštite RH dao je dozvolu za rad McDRIVE linijama lanca restorana McDonald's nakon ponoći - govori Smolić i dodaje da traže ravnopravan položaj za ugostiteljske objekte koji mogu ponuditi dostavu i preuzimanje hrane na isti ili sličan način kao McDonald's.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • salkomalo 18.10.2020.

    I onda mi neki Pameti dođu solit pamet da treba slušat preporuke stožera. MC posolio, koliko su tek uvoznici maski ffp0 posolili?

  • x00x 17.10.2020.

    ista pravila za sve?? molim i ja onda ispricnicu za izolaciju od heroja vilija ko stranacki kolega hahah

  • jo2hn8ny 17.10.2020.

    Da nije netko zvao iz Američke ambasade?

Komentiraj...
Vidi sve komentare