News

Komentari 12

Stožer lancu brze hrane dozvolio rad iza ponoći, Ceh ugostitelja traži jednak tretman za sve

Stožer lancu brze hrane dozvolio rad iza ponoći, Ceh ugostitelja traži jednak tretman za sve

Nakon što je stožer dopustio rad McDRIVE linijama po redovitom radnom vremenu, i iza ponoći, iz Ceha ugostitelja traže da se to dozvoli i drugim restoranima koji imaju mogućnost dostave i preuzimanja narudžbi

Predsjednik Ceha ugostitelja Hrvatske obrtničke komore (HOK) Joso Smolić rekao je da traže jednake mjere za sve kod donošenja epidemioloških mjera. Pobunili su se jer je Stožer civilne zaštite RH dopustio rad McDRIVE linijama po redovitom radnom vremenu, i iza ponoći.

Tvrdi da su time ostali ugostiteljski objekti koji nude isti ili sličan tip ugostiteljske usluge, dovedeni u neravnopravan položaj.
 Iz  Ceha podsjećaju da je zbog trenutne epidemiološke situacije Nacionalni Stožer civilne zaštite 14. listopada donio Odluku o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga, u kojoj stoji da ugostiteljski objekti mogu raditi od 6:00 do 24:00 sata. 

 - Iako svjesni da preporuke i mjere za ugostiteljsku djelatnost uvelike mijenjaju način, ali i kapacitet rada ugostiteljskih objekata, Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore podržava epidemiološke mjere koje donosi struka, ali pritom traži jednak tretman za sve. Stožer civilne zaštite RH dao je dozvolu za rad McDRIVE linijama lanca restorana McDonald's nakon ponoći - govori Smolić i dodaje da traže ravnopravan položaj za ugostiteljske objekte koji mogu ponuditi dostavu i preuzimanje hrane na isti ili sličan način kao McDonald's.

Najčitaniji članci