To je to što me zanima!

Stožer: U Zagrebu 145 zaraženih Šostar: U Zagrebu 201 zaraženi. Zašto se podaci toliko razlikuju?

Zavod za javno zdravstvo 'dr. Andrija Štampar' službeno bilježi 201 novozaraženog u protekla 24 sata, dok je u podacima Nacionalnog stožera ta brojka manja za 56 ljudi
Vidi originalni članak

Kao i svako jutro u posljednje vrijeme, prvi s podacima o novozaraženima za Grad Zagreb izlazi Nastavni zavod za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar'. Čelnik zavoda dr. Zvonimir Šostar u nedjelju ujutro je rekao kako je zabilježen 201 novi slučaj zaraze u protekla 24 sata.

POGLEDAJTE VIDEO: Redovi za testiranje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nešto kasnije, u redovnom dnevnom izvještaju Nacionalnog stožera naveli su kako je Grad Zagreb u protekla 24 sata imao 145 novozaraženih.

Šostar je naknadno u razgovoru za Telegram objasnio zašto se podaci razlikuju.

- Meni epidemiolozi rade do iza ponoći. Mi objavljujemo sve one koje smo obradili. Vjerojatno je zbog toga. Objavljujemo i sve što dobijemo. Dakle i od Klinike za zarazne bolesti, odnosno i od Hrvatskog zavoda. Dakle, 145 je dijagnosticirano kod nas, a 201 je ukupno sve za Zagreb. Mi objavljujemo sve podatke koje dobijemo i od Hrvatskog zavoda i Klinike za zarazne bolesti - odgovorio im je Šostar.

U Hrvatskoj je, ukupno, u posljednja 24 sata zabilježeno 508 novih slučajeva zaraze i čak sedmero preminulih.

Sve o situaciji s koronavirusom pratite OVDJE.

 

Idi na 24sata

Komentari 133

  • jurekcmok 11.10.2020.

    Svi ste vi hrabri dok vas virus ne baci na respirator i polako u osami odoste na onaj svet.............. Ni parte vam nece nito vidjet, tak cete brzo zavrsit u raki!

  • judaspriest 11.10.2020.

    Aj te vise u pm debili jedni!

  • zozef63 11.10.2020.

    Moja snaha plati test jer je imala indirektan kontakt sa zaraženom osobom.Dobije pozitivan test.Svi mi se organiziramo na sve moguće načine 15 dana.Nakon mjesec dana snaha ponovno ode na seriološki test plati 200 kuna.Rezultat nema traga da je prebolila koronu.Tko je tu lud a tko zbunjen.

Komentiraj...
Vidi sve komentare