To je to što me zanima!

Strah i nemir: U samo 2 tjedna metropola postala bojno polje

Nakon pucnjave u Vukomercu 12. rujna, samo deset dana kod križanja Ulice grada Vukovara i Avenije Marina Držića odvio se novi sukob. Što se čeka? Prva žrtva?
Vidi originalni članak

Nije nam svejedno. Što da je samo jedan metak pogodio slučajnog prolaznika, kažu nam stanovnici koji žive kod križanja Ulice grada Vukovara i Avenije Marina Držića gdje su se u petak navečer obračunali muškarci.

Nakon pucnjave u Vukomercu 12. rujna, samo deset dana kod križanja Ulice grada Vukovara i Avenije Marina Držića odvio se novi sukob. U petak oko 20.40 sati na raskrižje su stigla dva auta. Muškarac (32) u Seatu je pištolja počeo pucati u muškarca (30) koji je bio u Audiju a iz kojeg su uzvratili paljbu.

RAT KLANOVA Obračun u Zagrebu: 'Muškarac je skočio iz auta i počeo pucati'

Naganjali su se još od Radničke ceste, a kad su stigli do raskrižja onda su počeli pucati, rekla je jedna od svjedokinja pucnjave. Iz zagrebačke policije u subotu su kazali kako je u pucnjavi teško ozlijeđen vozač (30) Audija mađarskih registracija. Muškarac (32) iz Seata BiH registracija je pucao na vozača Audija te ga pogodio u nogu. Ozlijeđenog muškarca je zatim nepoznati muškarac u Audiju dovezao do Klinike za traumatologiju u Draškovićevoj. te je on zatim pobjegao.

- Radi se o tri čovjeka koji su hrvatski državljani, ali imaju prebivalište u Mađarskoj. Napominjem da se ovaj slučaj ne može dovesti u nikakvu vezu s pucnjavom u Vukomercu - kazao je Dubravko Teur, zamjenik načelnika PU zagrebačke. Gradonačelnik Bandić kazao je u subotu da su u sukobu sudjelovalo Romi te da ih se ne stigmatizira.Muškarci su se sukobili zbog dugova.

'ZAGREB JE SIGURAN' Bandić na mjestu pucnjave: 'Nemojmo stigmatizirati Rome'

- Ovdje je riječ o sukobu između dva muškarca zbog neriješenih imovinskih odnosa - kazao je Dubravko Teur te dodao da tragaju za još jednim muškarcem. Iz policije su demantirali da se radi u o sukobu između romskih obitelji, a kažu da su muškarci koji su sudjelovali u sukobu već ranije evidentirani u policiji, ali ne i u posljednje vrijeme. Dotakli su se i sigurnosti u Zagrebu.

- Na području Grada Zagreba možemo reći da je grad definitivno siguran, čemu idu u prilog svi pokazatelji u prvih 10 mjeseci. Ukupan broj kaznenih djela je manji za 6,1 posto, kaznenih djela protiv života i tijela je u padu za 2,5 posto, ubojstva su u padu od 50 posto. Ove godine smo ih imali dva. Broj kaznenih djela pokušaja ubojstva je isti kao i lani i moram reći kako su sva razriješena. Na ulicama je maksimalan broj policajac, pogotovo u vrijeme važnih događaja - rekao je Teur.

PUCNJAVA U ZAGREBU 'Jedan muškarac je u bolnici, drugi u policiji, a treći u bijegu'

Kriminalist Željko Cvrtila osvrnuo se na posljednji oružani sukob u Zagrebu te je kazao kako je jasno da kod građana postoji osjećaj nesigurnosti.

- Svaki ispaljeni metak mogao je pogoditi slučajnog prolaznika, kao što je to bio i Zoran Domini koji je stradao 1999. u mafijaškom obračunu. Građani su s pravom zabrinuti za svoju sigurnost. Jedan od ključnih problema što se tiče aktera u pucnjavi, jer nadzor takvih skupina koje su evidentirane. Naime, nadzor policija ne radi jer tek kada se nešto dogodi onda idu probleme rješavati - rekao je Cvrtila.

Idi na 24sata

Komentari 136

  • truckjimy 24.09.2018.

    e miki što nam napravi od metropole

  • 24.09.2018.

    Tu manjinu se mora naučiti da nešto rade, a ne da žive od socijale i krađe. Zato je odgovorna država i lokalni šerifi poput Bandića.

  • luna5 23.09.2018.

    miki ajmo nekaj delati

Komentiraj...
Vidi sve komentare