To je to što me zanima!

Stravičan zločin usred rastave: Ubio kćer (3) pa presudio sebi

Elino tijelo pronađeno je u njezinom krevetiću, a Aytes se objesio na terasi sa stražnje strane kuće. Majka preminulog djeteta optužila je institucije da nisu na vrijeme reagirale na njezine pozive u pomoć
Vidi originalni članak

Usred žestoke borbe za skrbništvo nad djetetom, asistent na fakultetu Sveučilišta na Floridi Ayhan Aytes ubio je svoju trogodišnju kćer i zatim presudio sebi. Za sobom je ostavio oproštajnu poruku u kojoj je objasnio svoje motive stravičnog zločina. 

Oproštajna poruka napisana je na računalu, na šest stranica, no policija je objavila samo dijelove pisma, u kojima se spominje rastava braka i borba za skrbništvo između Aytesa i njegove bivše supruge i majke djevojčice Laurel Friedman.

- Ne mogu zamisliti da ćemo Ela i ja morati do kraja života patiti zbog ove gluposti - napisao je. 

Aytesova poruka je pronađena 10. prosinca kad je policija došla provjeriti što se događa, jer otac danima nije odgovarao na pozive. Njihova su tijela pronađena u njihovom domu u Tampi na Floridi. Malena je ležala mrtva u svojem krevetiću, a su oca pronašli obješenog na terasi, piše Daily Mail

Narušeni odnosi bivšeg para

Par je u siječnju podnio zahtjev za rastavom braka, a sud je odlučio da će par imati zajedničko skrbništvo nad djetetom. Međutim, odnos bivšeg bračnog para se sve više pogoršavao

No majka se s vremenom zabrinula da će otac pokušati odvesti djevojčicu u rodnu Tursku jer je već jednom propustio termin kad je dijete trebao vratiti majci.

U rujnu je sud odobrio Aytesov zahtjev da odvede kćer u posjet rodbini u Turskoj, no zabranio mu je da se ondje nastani s djetetom za stalno. Aytes je izjavio da je samo želio odvesti malenu u posjet k baki i da mu nije bila namjera zauvijek ostati u Turskoj.

Stravičan kraj

S druge strane, Friedman se na sudu požalila da je Aytes sve lošijeg mentalnog zdravlja te da su njegove reakcije i ponašanje sve više nepredvidljive.  Aytes je na to odgovorio kako sumnja da je ljubavnik njegove bivše žene neprimjereno dodirivao djevojčicu. Friedman je njegove optužbe odbacila kao neutemeljene i zatražila da hitno vidi kćer. No sud nije odmah reagirao nego je donio rješenje da se Aytes mora pridržavati početnog dogovora o skrbništvu.

Friedman i Aytes su posljednji put razgovarali 6. prosinca. Četiri dana kasnije majka je nazvala policiju i obavijestila ih da joj se bivši muž ne javlja. Policajci su došli u njihovu kuću u Tampi i otkrili dva mrtva tijela.

Zakazale su institucije, tvrdi majka

Aytes se objesio na terasi sa stražnje strane kuće. Na glavi je imao plastičnu vrećicu i uže oko vrata, a na sebi je imao svečano odijelo. Nedaleko od tijela bila je uokvirena slika njega i njegove kćeri.

Elino tijelo pronađeno je u njezinom krevetiću. Na sebi je imala pidžamu i ležala je na leđima s ručicama uzdignutim iznad glave. U jednoj ruci držala je crtež jednoroga. Pokraj nje je bila i mala plišana životinja.

- Teško je pričati o svemu što se događalo, no izrazito je važno naglasiti da su moju kćer Elu iznevjerile institucije čija je odgovornost da je zaštite. U danima prije tragedije tražila sam pomoć kod svih nadležnih institucija, bojeći se za Elinu sigurnost - poručila je shrvana majka za Tampa Bay Times

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Antares777 03.01.2019.

    Naši stari su uvijek govorili.... da se ženu i kravu bira iz svog sela....

  • yo.o. 02.01.2019.

    Turcin...pametnom dosta

  • milanmilan 02.01.2019.

    Liberalne zemlje i liberalno "moderno" "otvoreno" društvo... sami sebe su uništili i uništavaju se i uništit će se a i sve ostale povući za sobom.... Amerika, Francuska, Engleska, Njemačka, Kanada, zemlje Beneluksa... Kao trule jabuke, izvana sjaj i rumenilo a iznutra trulež i užas. Zašto Irci i druge države zovu i objeručke velikodušno dočekuju Hrvate. Još smo jedni od rijetko "čistih" naroda na svijetu. Mi, Slovenci, Poljaci, Mađari, Rusi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare