Obavijesti

News

Komentari 19

Stravičan zločin usred rastave: Ubio kćer (3) pa presudio sebi

Stravičan zločin usred rastave: Ubio kćer (3) pa presudio sebi
1

Elino tijelo pronađeno je u njezinom krevetiću, a Aytes se objesio na terasi sa stražnje strane kuće. Majka preminulog djeteta optužila je institucije da nisu na vrijeme reagirale na njezine pozive u pomoć

VIDEO

Usred žestoke borbe za skrbništvo nad djetetom, asistent na fakultetu Sveučilišta na Floridi Ayhan Aytes ubio je svoju trogodišnju kćer i zatim presudio sebi. Za sobom je ostavio oproštajnu poruku u kojoj je objasnio svoje motive stravičnog zločina. 

Oproštajna poruka napisana je na računalu, na šest stranica, no policija je objavila samo dijelove pisma, u kojima se spominje rastava braka i borba za skrbništvo između Aytesa i njegove bivše supruge i majke djevojčice Laurel Friedman.

- Ne mogu zamisliti da ćemo Ela i ja morati do kraja života patiti zbog ove gluposti - napisao je. 

Aytesova poruka je pronađena 10. prosinca kad je policija došla provjeriti što se događa, jer otac danima nije odgovarao na pozive. Njihova su tijela pronađena u njihovom domu u Tampi na Floridi. Malena je ležala mrtva u svojem krevetiću, a su oca pronašli obješenog na terasi, piše Daily Mail

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Narušeni odnosi bivšeg para

Par je u siječnju podnio zahtjev za rastavom braka, a sud je odlučio da će par imati zajedničko skrbništvo nad djetetom. Međutim, odnos bivšeg bračnog para se sve više pogoršavao

No majka se s vremenom zabrinula da će otac pokušati odvesti djevojčicu u rodnu Tursku jer je već jednom propustio termin kad je dijete trebao vratiti majci.

U rujnu je sud odobrio Aytesov zahtjev da odvede kćer u posjet rodbini u Turskoj, no zabranio mu je da se ondje nastani s djetetom za stalno. Aytes je izjavio da je samo želio odvesti malenu u posjet k baki i da mu nije bila namjera zauvijek ostati u Turskoj.

Stravičan kraj

S druge strane, Friedman se na sudu požalila da je Aytes sve lošijeg mentalnog zdravlja te da su njegove reakcije i ponašanje sve više nepredvidljive.  Aytes je na to odgovorio kako sumnja da je ljubavnik njegove bivše žene neprimjereno dodirivao djevojčicu. Friedman je njegove optužbe odbacila kao neutemeljene i zatražila da hitno vidi kćer. No sud nije odmah reagirao nego je donio rješenje da se Aytes mora pridržavati početnog dogovora o skrbništvu.

Friedman i Aytes su posljednji put razgovarali 6. prosinca. Četiri dana kasnije majka je nazvala policiju i obavijestila ih da joj se bivši muž ne javlja. Policajci su došli u njihovu kuću u Tampi i otkrili dva mrtva tijela.

Zakazale su institucije, tvrdi majka

Aytes se objesio na terasi sa stražnje strane kuće. Na glavi je imao plastičnu vrećicu i uže oko vrata, a na sebi je imao svečano odijelo. Nedaleko od tijela bila je uokvirena slika njega i njegove kćeri.

Elino tijelo pronađeno je u njezinom krevetiću. Na sebi je imala pidžamu i ležala je na leđima s ručicama uzdignutim iznad glave. U jednoj ruci držala je crtež jednoroga. Pokraj nje je bila i mala plišana životinja.

- Teško je pričati o svemu što se događalo, no izrazito je važno naglasiti da su moju kćer Elu iznevjerile institucije čija je odgovornost da je zaštite. U danima prije tragedije tražila sam pomoć kod svih nadležnih institucija, bojeći se za Elinu sigurnost - poručila je shrvana majka za Tampa Bay Times

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!