To je to što me zanima!

Stručnjak o prijetnjama Vladi: 'Začudilo me komentiranje toga, to se u svijetu ne radi'

Začudilo me, dok je operacija u tijeku, javno komentiranje toga. Inače u svijetu visoki dužnosnici ne komentiraju obavještajno-sigurnosne operacije, rekao je stručnjak za sigurnost Ivica Mandić
Vidi originalni članak

Danas je ispred Banskih dvora bila interventna policija zbog prijetnji upućenih ministrima i premijeru.

Kako smo ranije neslužbeno doznali, muškarac je nazvao policijsku postaju u Zagrebu te poručio kako će "ubiti premijera i njegove ministre". Policija je odmah krenula u potragu za nepoznatim muškarcem. 

- Problem je što sigurnosnu ugroženost premijera prosuđuje MUP, posebna služba Ravnateljstva policije. Njima asistira SOA, nije ona zadužena za prosudbu ugroženosti premijera i drugih - komentirao je za Dnevnik Nove TV stručnjak za sigurnost Ivica Mandić.

DUGE CIJEVI ISPRED VLADE Nazvao policiju i poručio: 'Ubit ću premijera i njegove ministre'

- Netko je prosudio da bi trebalo pokazati mišiće i tu su prijetnju shvatili ozbiljno, može se zaključiti da iza toga postoji spoznaja otprije nekada, da se ne radi o nasumičnom pogađanju koliko je ta prijetnja opasna ili nije opasna - dodao je Mandić.

- Začudilo me, dok je operacija u tijeku, javno komentiranje toga. Inače u svijetu visoki dužnosnici ne komentiraju obavještajno-sigurnosne operacije, to komentira onaj tko je za to nadležan. Nadležnost za sigurnost Vlade, premijera i VIP osoba svih je u nadležnosti MUP-a po Zakonu o policiji i oni znaju zašto su uradili ovo i zašto je trebalo uraditi - rekao je Mandić.

PRIJETIO PREMIJERU I MINISTRIMA Policija istražuje prijetnje smrću upućene članovima Vlade: Na Markov trg poslano još policije

- Vjerojatno su profesionalci u MUP-u prosudili da se radi o nečemu što je relativno vjerojatno da bi netko napravio i onda su pokrenuli ovakvu operaciju - dodao je.

- Vrhunski stručnjaci, kad se odradi ono što se treba odraditi, trebaju reći što imaju o tome ono što imaju za javnost, a onaj dio koji je tajan se izvjesti državni vrh i poduzmu se mjere do promjene zakona - zaključio je Mandić.

Kako doznaje RTL, prijetnju je uputio muškarac iz inozemstva što policija otežava potragu.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • ptica neznalica 13.05.2023.

    Tko ima namjeru nešto napraviti, taj ne prijeti.

  • ferencek1 13.05.2023.

    mali bane gađa banske dvore raketnim bacačem a AP se usro od opasne prijetnje

  • Vspirin 13.05.2023.

    Ja u ovo ne vjerujem. Više mi izgleda kao namješteno privlačenje pažnje. Ili, još vjerojatnije, odvlačenje pažnje od nekog lopovluka. Inače za to koriste Milanovića. Čim se pojavi neka hadezeova lopovska afera, on počne gluparat i mahnitat, da odvuče pažnju javnosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare