To je to što me zanima!

Sud BiH odbio Dodikov zahtjev da mu sudi u Banjoj Luci

Dodikova obrana u ponedjeljak je uložila žalbu na prvostupanjsku odluku prizivnog odjela Suda BiH kojom je odbijen zahtjev da mu se sudi u Banjoj Luci
Vidi originalni članak

Sud Bosne i Hercegovine pravomoćno je odbacio zahtjev čelnika bosanskih Srba Milorada Dodika da se sudski proces koji mu predstoji premjesti u Banju Luku odnosno na lokalni sud pa će se kao optuženik morati pojaviti na ročištu u Sarajevu zakazanom za 20. prosinca.

Dodikova obrana u ponedjeljak je uložila žalbu na prvostupanjsku odluku prizivnog odjela Suda BiH kojom je odbijen zahtjev da mu se sudi u Banjoj Luci, a u petak je donesena odluka kojom se ta žalba odbija.

U SARAJEVU FOTO Anto Nobilo stigao na Sud BiH, dio je tima obrane Dodika

No Dodikov odvjetnik Goran Bubić, koji je tijekom dana i potvrdio da mu je taj zahtjev odbijen, pojasnio je kako je uložio još jednu žalbu a temeljio ju je na tvrdnjama kako se u Sarajevu sprema "osvetničko suđenje" njegovom branjeniku zbog političkih stajališta koje zastupa.

"Očekujemo odluku po prijedlogu ... o čijim su razlozima mediji ranije upoznati. A to je potencijalna osvetnička atmosfera u sudu zbog brojnih Dodikovih izjava o neustavnosti Suda BiH i traženja ukidanja Suda BiH", izjavio je Bubić.

NAKON SAMO POLA SATA Suđenje Miloradu Dodiku u BiH prekinuto iz proceduralnih razloga: 'Ovo je politički proces'

On očekuje kako će formalni početak suđenja koji je sada zakazan za 20. prosinca stoga iz proceduralnih razloga ponovo biti odgođen.

Sadašnjeg predsjednika RS-a Dodika Tužiteljstvo BiH optužilo je zbog neprovođenja odluka visokog predstavnika za BiH, što je od srpnja ove godine postalo kaznenim djelom.

AKCIJA TOKIO FOTO Uz bjegunca Samarđiju u BiH uhićena je i bivša supruga Dodikovog bivšeg savjetnika

Bude li osuđen prijeti mu kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora, uz što slijedi i automatska zabrana političkog djelovanja odnosno smjena s dužnosti koju obnaša. 

Dodik i direktor Službenog glasnika RS Miloš Lukić optuženi su jer su ishodili objavljivanje u toj tiskovini dva zakona što ih je donio entitetski parlament, a visoki predstavnik Christian Schmidt ih je poništio.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare