Obavijesti

News

Komentari 1

FOTO Uz bjegunca Samarđiju u BiH uhićena je i bivša supruga Dodikovog bivšeg savjetnika

FOTO Uz bjegunca Samarđiju u BiH uhićena je i bivša supruga Dodikovog bivšeg savjetnika
2

Bila je u vezi s bjeguncem, a policija ju je pronašla u apartmanu koji je Samardžija iznajmio u jednom od hotela na Jahorini

VIDEO

U akciji "Tokio", u uhićen je jedan od najtraženijih europskih bjegunaca Mladen Samardžija (33), uhićena je i Tijana Tegeltija, bivša supruga bivšeg predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine Milana Tegeltije i savjetnik Milorada Dodika.

ATV neslužbeno doznaje kako je dugo bila u vezi s bjeguncem, a policija ju je pronašla u apartmanu koji je Samardžija iznajmio u jednom od hotela na Jahorini.

Podsjetimo, Slovenija je za Samardžijom raspisala međunarodnu tjeralicu jer je nedostupan tamošnjim pravosudnim tijelima koja ga traže radi vođenja postupaka za organizirani kriminal i trgovinu drogom.

U akciji pod nazivom 'Tokio' Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske uhićen je član organizirane kriminalne grupe koji se u prethodnom periodu bavio preprodajom opojne droge kokain, navode u objavi na Facebooku, uz fotografije uhićenja.

- U akciji Tokio sa pripadnicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet sudjeluju i policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a uz podršku Europola, a do sada je oduzet jedan kilogram opojne droge kokain, 8.000 KM, 122.580 eura, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina „marihuane“, 20 komada metaka kalibra 9x19 mm i više vozila - naveli su.

Mladen Samardžija je rođen 1990. godine, a tereti ga se da je kao član međunarodne kriminalne grupe koja je djelovala u okviru veće međunarodne kriminalne skupine iz Crne Gore pod nazivom "Kavački klan".

Slovenska policija raspisala je tjeralicu za Samardžijom zbog izbjegavanja dolaska na sud pred kojim se protiv njega vodi postupak za organizirani kriminal i trgovinu narkoticima.

Putem kriptirane Sky komunikacije, koju diljem svijeta koriste mafijaši i kriminalci, koordinirao je isporuku ilegalne droge i novca te vrbovao nove pripadnike kriminalne skupine. Kaznenim djelima sebi je protupravno pribavio veliku imovinsku korist. Samardžija je na Europolovoj tjeralici označen kao opasan.

Pozivajući se na dokumente iz istrage, slovenski mediji su navodili da se Samardžija smatrao za dobavljača heroina koji je u kolovozu 2020. bio meta prikrivenih istražitelja slovenske policije. Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na vrećicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju.

Samardžija je u 2022. također bio uhićen na Palama te su mu tada pronašli 58.400 eura u gotovini i četiri mobilna telefona koji su zajedno s automobilom privremeno oduzeti. Iako se znalo da je jedan od najtraženijih bjegunaca, pušten je na slobodu. Od izručenja Sloveniji štitilo ga je dvojno državljanstvo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...