To je to što me zanima!

Sud je Ivicu Babića oslobodio optužbe za ratno profiterstvo

Babića su teretili da je proračun oštetio za 768.000 kuna jer je smetnje vida na lijevom oku koje je, navodno, imao od djetinjstva lažno prikazao kao ozljede zadobivene u Domovinskom ratu
Vidi originalni članak

Nepravomoćnom presudom Općinskog kaznenog suda u Zagrebu predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata dr.  Ivica Babić oslobođen je optužbe za ratno profiterstvo.

Babića su teretili da je proračun oštetio za 768.000 kuna jer je smetnje vida na lijevom oku koje je, navodno, imao od djetinjstva lažno prikazao kao ozljede zadobivene u Domovinskom ratu. Babić je, tvrdi tužiteljstvo, na temelju lažne liječničke dokumentacije 1995., tvrdeći da je tijekom ratnih zbivanja pri padu s kamiona zadobio ozljede oka,  podnio zahtjev da mu se dodijeli status ratnog vojnog invalida, a taj status dodijeljen mu je 1996. godine.

Tim rješenjem priznat mu je status vojnog invalida te mu je dodijeljena invalidnina. Na osnovu tog rješenja i lažnog invaliditeta do ožujka 2014, tvrdilo je tužiteljstvo, ostvario je razna imovinska prava koja iz toga proizlaze, a obračunavan mu je i manji porez i prirez.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Burdus_1 15.06.2017.

    kako to da udbasko pravosudje nije ,pored svih dokaza, procesuiralo svoga partijskog druga freda matica....zabranila udba....lex perkovic....

  • Burdus_1 15.06.2017.

    udbaski politicki proces narucen od udbasa milojice kod svoga potrcka.....

  • jožek2 15.06.2017.

    Pa gdje bi Bosanac bio ratni profiter ma hajte ljudi on je poštenjaćina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare