Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sud je Ivicu Babića oslobodio optužbe za ratno profiterstvo

Babića su teretili da je proračun oštetio za 768.000 kuna jer je smetnje vida na lijevom oku koje je, navodno, imao od djetinjstva lažno prikazao kao ozljede zadobivene u Domovinskom ratu

Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
26 komentara

Nepravomoćnom presudom Općinskog kaznenog suda u Zagrebu predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata dr.  Ivica Babić oslobođen je optužbe za ratno profiterstvo.

Babića su teretili da je proračun oštetio za 768.000 kuna jer je smetnje vida na lijevom oku koje je, navodno, imao od djetinjstva lažno prikazao kao ozljede zadobivene u Domovinskom ratu. Babić je, tvrdi tužiteljstvo, na temelju lažne liječničke dokumentacije 1995., tvrdeći da je tijekom ratnih zbivanja pri padu s kamiona zadobio ozljede oka,  podnio zahtjev da mu se dodijeli status ratnog vojnog invalida, a taj status dodijeljen mu je 1996. godine.

Tim rješenjem priznat mu je status vojnog invalida te mu je dodijeljena invalidnina. Na osnovu tog rješenja i lažnog invaliditeta do ožujka 2014, tvrdilo je tužiteljstvo, ostvario je razna imovinska prava koja iz toga proizlaze, a obračunavan mu je i manji porez i prirez.

Možda vas zanima i ovo:
Message