To je to što me zanima!

Jahta je 'pomela' pet brodova, ozlijeđena su dva mehaničara

Lučka kapetanija Split dobila je u petak oko 13.30 sati dojavu da je motorna jahta „Kai“ udarila u tri plovila vezane za obalu i dvije brodice usidrene u hvarskoj luci
Vidi originalni članak

Lučka kapetanija Split dobila je u petak oko 13.30 sati dojavu da je motorna jahta „Kai“, dužine 31,48 metara pod zastavom Kajmanskih otoka izazvala pomorsku nesreću. Udarila je u tri plovila vezane za obalu i dvije brodice usidrene u hvarskoj luci,  pri čemu su lakše ozlijeđeno dvoje ljudi. 

Zapovjednik jahte, britanski državljanin, greškom je pokrenuo motore nakon što se privezao krmom u luci Hvar, te  su popucali konopi priveza i oštetili privezane  motorne jahte „Giampi“ iz Italije, američku  „Colonial Sun“ te hrvatsku brodicu. Također,  „Kai“ je udarila u još dvije hrvatske brodice na sidru. 

Prilikom pucanja konopa ozlijeđeni su mehaničari D.P. i J.S. obojica hrvatski državljani, koji su radili na jahti „Colonial Sun“. Vozilom hitne pomoći prebačeni su u ambulantu Hvar. 

Jahta „Kai“ u vlasništvu je tvrtke Genu Marine Ventures Ltd. sa sjedištem na Djevičanskim otocima, a na jahti se nalazilo 11 članova posade i 13 putnika.  Očevid obavlja Lučka ispostava Hvar. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • miladraga 09.08.2011.

    Pa da, ima pravo što ih je pomela, samo smetaju tamo u luci, ne možeš od njih ni pristat ko čovjek s jahtom!

  • ivan148 06.08.2011.

    hahahha najjace su mi te firme registrirane na djevicanski, farskim i tko jos zna kakvim otocima! :D

  • user_41984 05.08.2011.

    oprosti ki 1985 i za lovačku dozvolu moraš biti sposoban stoga nebih rekao da ima i lovačku;

Komentiraj...
Vidi sve komentare