To je to što me zanima!

Vlak raznio stroj za asfalt na pruzi i usmrtio dva radnika

U nesreći koja se dogodila u Markovcu Našičkom jedan radnik na stroju na mjestu je poginuo dok je drugi preminuo nedugo nakon što je prevezen u osječku bolnicu
Vidi originalni članak

Oko 15.30 sati u Markovcu Našičkom dogodila se nesreća u kojoj su se sudarili putnički vlak i stroj za asfaltiranje cesteU nesreći je na mjestu poginuo jedan radnik dok je drugi teško ozlijeđen prevezen u KB Osijek gdje je nedugo nakon toga preminuo

Stradali radnici stari su 55 i 48 godina. Obojica imaju po troje djece. Jedan radnik je iz Osijeka, a drugi iz mjesta Bapska kod Iloka.

U vlaku koji je prometovao na redovnoj liniji Đurđenovac - Našice u trenutku sudara nalazilo se desetak osoba, ali nitko od njih nije stradao.

Radnici na stroju u vrijeme nesreće polagali su završni sloj asfalta oko pruge. Nedugo prije naleta vlaka našli su se između rampi koje se automatski spuštaju. Od buke stroja nisu mogli čuti da nailazi vlak koji, prema svjedočenju mještana, nije niti trubio dok se približavao.

Od siline udarca jedan je vagon izbačen iz tračnica.

- Istraga je u tijeku, utvrđuju se okolnosti nesreće na zaštićenom pružnom prijelazu koji je bio uredno u funkciji. Prijelaz je ispravan, a u vlaku se u trenutku nesreće nalazilo desetak putnika od kojih nitko nije ozlijeđen - rekao je Marko Brekalo, instruktor prometa i glavni koordinator HŽ-a za utvrđivanje okolnosti nesreće. 

Demantirao je i navode mještana da se na tom prijelazu rampa spušta prekasno:

- To nije točno. Rampe su električni uređaji koji u svim dijelovima Hrvatske rade ispravno. Nema teorije da se tako nešto dogodi - kaže Brekalo. 

Idi na 24sata

Komentari 224

  • mačkamačak 06.06.2015.

    strašno! ne organizacija...sućut obiteljima poginulih.

  • najobicnijidrskidripac 06.06.2015.

    ...koordinatore Brekalo !...Vlak sigurno nije kriv, tj. cak i ako je strojovoda crkivao polupijan, dok krivnja pada na firmu za koju su nesretni radnici radili. Gdje su im nadlezni bili ?...Na pivi u hladu!?... Pa nije to rad s trimerom uz cestu, da ne treba ni nekakav poslovodja ni inzenjer kao nadglednik. A Vi gospodine koordinatore Brekalo, nemojte tako biti sigurni da sve funkcionira. Pa samim tim sto nemate branike na svim pruznim krizanjima s cestom, daje vec u startu losu sliku o sigurnosti te vrste. Zato, nemojte iz svoje kancelarije sa sigurnoscu "Brektati" nebuloze kao i jedan africki politicar, koji je na pitanje "zasto nista ne cini protiv svima ocigledne prostitucije" odgovorio: "prostitucija je kod nas zabranjena. Dakle, nema je. Stoga ju ne treba ni goniti". Tako i kod nas svasta u pravilniku stoji, pa opet puno toga ne funkcionira. Sucut obiteljima nastradalih radnika.

  • marica-maca 06.06.2015.

    Uzalud je sad tražiti krivce,ljudi nažalost više nema,počivali u miru,

Komentiraj...
Vidi sve komentare