Obavijesti

News

Komentari 224

Vlak raznio stroj za asfalt na pruzi i usmrtio dva radnika

Vlak raznio stroj za asfalt  na pruzi i usmrtio dva radnika
15

U nesreći koja se dogodila u Markovcu Našičkom jedan radnik na stroju na mjestu je poginuo dok je drugi preminuo nedugo nakon što je prevezen u osječku bolnicu

VIDEO

Oko 15.30 sati u Markovcu Našičkom dogodila se nesreća u kojoj su se sudarili putnički vlak i stroj za asfaltiranje cesteU nesreći je na mjestu poginuo jedan radnik dok je drugi teško ozlijeđen prevezen u KB Osijek gdje je nedugo nakon toga preminuo

Stradali radnici stari su 55 i 48 godina. Obojica imaju po troje djece. Jedan radnik je iz Osijeka, a drugi iz mjesta Bapska kod Iloka.

U vlaku koji je prometovao na redovnoj liniji Đurđenovac - Našice u trenutku sudara nalazilo se desetak osoba, ali nitko od njih nije stradao.

Radnici na stroju u vrijeme nesreće polagali su završni sloj asfalta oko pruge. Nedugo prije naleta vlaka našli su se između rampi koje se automatski spuštaju. Od buke stroja nisu mogli čuti da nailazi vlak koji, prema svjedočenju mještana, nije niti trubio dok se približavao.

Od siline udarca jedan je vagon izbačen iz tračnica.

- Istraga je u tijeku, utvrđuju se okolnosti nesreće na zaštićenom pružnom prijelazu koji je bio uredno u funkciji. Prijelaz je ispravan, a u vlaku se u trenutku nesreće nalazilo desetak putnika od kojih nitko nije ozlijeđen - rekao je Marko Brekalo, instruktor prometa i glavni koordinator HŽ-a za utvrđivanje okolnosti nesreće. 

Demantirao je i navode mještana da se na tom prijelazu rampa spušta prekasno:

- To nije točno. Rampe su električni uređaji koji u svim dijelovima Hrvatske rade ispravno. Nema teorije da se tako nešto dogodi - kaže Brekalo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 224
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...