To je to što me zanima!

Šuica će dobiti resor proširenja EU ili će brinuti o ribarstvu?

Resor regionalnog razvoja i fondova EU, čije bi dobivanje za Hrvatsku bio velik uspjeh jer povjerenik s tim resorom ima u rukama više od 30 posto ukupnog proračuna Unije, na ovoj je neslužbeno listi pripao Portugalu
Vidi originalni članak

Novoizabrana predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u utorak će predstaviti podjelu resora u svom timu budućih europskih povjerenika, a u petak predvečer do kuloara u Bruxellesu procurila je jedna navodna verzija te podjele, po kojoj se hrvatskoj predstavnici Dubravki Šuici smiješi resor pregovora o proširenju EU, piše Večernji list.

Ipak, izvori bliski Komisiji s kojima je dnevnik razgovarao ne vjeruju da je taj detalj koji se tiče Šuice točan, tvrde da se namjerno u javnost puštaju ne baš sasvim točne verzije Ursuline kadrovske križaljke i da je izglednije da će Šuica u novoj Komisiji biti zadužena za ribarstvo iako na toj neslužbenoj listi sada uz ribarstvo stoji ime slovenskog kandidata Janeza Lenarčića.

IMAT ĆE 20.000 EURA 'Plaća mi trenutno nije motiv, nego da dobro odradim posao'

Moguće je da su oni koji su puštali da procuri ova verzija namjerno zamijenili mjesta nekim zemljama i kandidatima. Izglednije je, naime, da će Slovenija dobiti resor proširenja. Resor regionalnog razvoja i fondova EU, čije bi dobivanje za Hrvatsku bio velik uspjeh jer povjerenik s tim resorom ima u rukama više od 30 posto ukupnog proračuna Unije, na ovoj je neslužbenoj, ali očito ne sasvim točnoj listi pripao Portugalu, odnosno njihovoj kandidatkinji Elisi Ferreiri.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 10.09.2019.

    Nikad niš nije napravila. Samo postoji, smije se i prima plaću.

  • lav24 09.09.2019.

    Moze Dubravka,ona ce znat izblokirat Srbiju da ne uđeu Eu dok sve ne ispuni i plati za sva zla 90 tih!!

  • 08.09.2019.

    ona niti pričati ne zna, žalosno

Komentiraj...
Vidi sve komentare