Obavijesti

News

Komentari 19

Šuica će dobiti resor proširenja EU ili će brinuti o ribarstvu?

Šuica će dobiti resor proširenja EU ili će brinuti o ribarstvu?

Resor regionalnog razvoja i fondova EU, čije bi dobivanje za Hrvatsku bio velik uspjeh jer povjerenik s tim resorom ima u rukama više od 30 posto ukupnog proračuna Unije, na ovoj je neslužbeno listi pripao Portugalu

Novoizabrana predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u utorak će predstaviti podjelu resora u svom timu budućih europskih povjerenika, a u petak predvečer do kuloara u Bruxellesu procurila je jedna navodna verzija te podjele, po kojoj se hrvatskoj predstavnici Dubravki Šuici smiješi resor pregovora o proširenju EU, piše Večernji list.

Ipak, izvori bliski Komisiji s kojima je dnevnik razgovarao ne vjeruju da je taj detalj koji se tiče Šuice točan, tvrde da se namjerno u javnost puštaju ne baš sasvim točne verzije Ursuline kadrovske križaljke i da je izglednije da će Šuica u novoj Komisiji biti zadužena za ribarstvo iako na toj neslužbenoj listi sada uz ribarstvo stoji ime slovenskog kandidata Janeza Lenarčića.

'Plaća mi trenutno nije motiv, nego da dobro odradim posao'
'Plaća mi trenutno nije motiv, nego da dobro odradim posao'

Moguće je da su oni koji su puštali da procuri ova verzija namjerno zamijenili mjesta nekim zemljama i kandidatima. Izglednije je, naime, da će Slovenija dobiti resor proširenja. Resor regionalnog razvoja i fondova EU, čije bi dobivanje za Hrvatsku bio velik uspjeh jer povjerenik s tim resorom ima u rukama više od 30 posto ukupnog proračuna Unije, na ovoj je neslužbenoj, ali očito ne sasvim točnoj listi pripao Portugalu, odnosno njihovoj kandidatkinji Elisi Ferreiri.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...