Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
99 komentara

'Plaća mi trenutno nije motiv, nego da dobro odradim posao'

Sada sam najviše fokusirana na to saslušanje u Europskom parlamentu, jer treba sada sljedećih mjesec dana prionuti knjizi i učiti kao za magistarski rad, poručila je kandidatkinja za europsku povjerenicu.

Zagreb: Sjednica Odbora za europske poslove o kandidatkinji RH za člana Europske komisije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
99 komentara

Kandidatkinja za europsku povjerenicu Dubravka Šuica nakon što je dobila potporu nadležnog odbora poručila je kako tek sad slijedi pravi posao, a to je saslušanje u Europskom parlamentu. 

Pogledajte video

- U svakom slučaju spremna sam. Ne bojim se izazova, a naravno da svaki odgovoran čovjek uvijek pristupa odgovorno. Ne želim se naravno ni veseliti ni puno o tome govoriti dok prođe saslušanje u EP-u i dok ne saznam točno koji portfelj će mi dodijeliti predsjednica Europske komisije - rekla je Šuica.

ŠUICA O SVOJOJ IMOVINI 'Ne trebate srepiti da će se Hrvatska zbog toga sramotiti'

Nije odgovorila ni koji portfelj priželjkuje, jer kaže, važno je ono što će biti dobro za Hrvatsku, a s obzirom na njezin kurikulum bi mogla obnašati cijelu lepezu poslova. Koji će portfelj dobiti saznat će se saznati u drugom tjednu rujna. Sada slijede i formalni intervjui sa šeficom Komisije. Premijer je kazao da ćemo, kad će se to saznati, biti jako zadovoljni pa s postavilo pitanje znači li to da već postoje dogovori. 

Zagreb: Sjednica Odbora za europske poslove o kandidatkinji RH za člana Europske komisije | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

- Htio je reći da ćemo dobiti solidan resor i ja se tome nadam Razlozi za to su što je naš premijer bitno utjecao kroz Europsko vijeće kao pregovarač da Ursula von der Leyen postane predsjednica Komisije i sigurno je izradio dobre relacije. I ja imam solidne relacije s njom. Budući da Hrvatska predsjedava iduće godine EU sigurno nije nevažno koji će to resor biti dodijeljen Hrvatskoj - kazala je Šuica. 

Uz funkciju dolazi i plaća od 20.000 eura mjesečno, a na pitanje veseli li je i to, odgovara:

- Pa slušajte, plaća je bila solidna i sada u Europskom parlamentu. Nije mi plaća motiv u ovom trenutku nego dobro odraditi posao. Sada sam najviše fokusirana na to saslušanje u Europskom parlamentu, jer treba sada sljedećih mjesec dana prionuti knjizi i učiti kao za magistarski rad - kazala je Šuica. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message