To je to što me zanima!

Surferica je nestala kod Brača: Loše vrijeme prekinulo potragu

Djelatnici Lučke kapetanije Split izvijestili su kako je nestala surferica posljednji put viđena 200 metara od Bolske obale, gdje je pokušala plivati do obale...
Vidi originalni članak

Jaka bura koja je danas zapuhala na cijelom priobalju dovela je do velikih problema  u opskrbi električnom energijom, odvijanju cestovnog, pomorskog i zračnog prometa, a u problemima se našlo i troje surfera kod Bola na Braču.

Nakon što ih je bura odnijela na otvoreno more, pokrenuta je akcija spašavanja. Dvoje surfera je spašeno, a pogoršanjem vremenskim uvjetima privremeno je prekinuta potraga za trećom surfericom. Riječ je o Meksikanki (25) koja je polazila surfersku školu, izvijestilo je Ministarstvo mora, pomorstva i infrastrukture. 

VIDEO: GRANJE I SEMAFORI NA CESTI Olujna bura paralizirala Split: 'Bolje nemojte izlaziti iz kuća'

Djelatnici Lučke kapetanije Split izvijestili su kako je nestala surferica posljednji put viđena 200 metara od Bolske obale, gdje je pokušala plivati do obale zbog čega je pustila dasku, no zbog jakog vjetra i visokoga mora, očevici su je izgubili iz vida.

Pilot potražnog zrakoplova Obalne straže u u 16.03 sati uočio napuštenu surfersku dasku tri nautičke milje jugozapadno od Bola, ali nažalost, ne i nestalu surfericu.

Pomorska potraga je oko 17 sati prekinuta, a nastavilo se s kopnenom potragom u kojoj sudjeluju vatrogasci iz Splita te policija koja pretražuje obalno područje Dugog rata do Rta Smočiguzica, odnosno, sjevernu stranu otoka Hvara od uvale Žukova prema Travnoj.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • 25.09.2018.

    Nije smjela pustiti dasku, skinuti grudnjak ili sl. i staviti preko usta i čekati spasioce. Panika je kada te vjetar nosi na pučinu, ali to je jedini put spasa - na pučini bura slabi. Po ovakvoj buri je nemoguće plivati čak i niz vjetar, a glavni je uzrok tome vodena prašina koja ti ne da disati. Na žalost, probao sam. Samo zahvaljujući jednom prijatelju sada ovo pišem.

  • 25.09.2018.

    Kakvu licencu ima ta surferska škola?

  • Smoke_on_the_Water 25.09.2018.

    Gadna je bura kad se sjuri sa Vidove gore. Možda bi se spasila da je plivala prema Hvaru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare