Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Surferica je nestala kod Brača: Loše vrijeme prekinulo potragu

Djelatnici Lučke kapetanije Split izvijestili su kako je nestala surferica posljednji put viđena 200 metara od Bolske obale, gdje je pokušala plivati do obale...

Foto: Ministarstvo mora, pomorstva i infrastrukture
34 komentara

Jaka bura koja je danas zapuhala na cijelom priobalju dovela je do velikih problema  u opskrbi električnom energijom, odvijanju cestovnog, pomorskog i zračnog prometa, a u problemima se našlo i troje surfera kod Bola na Braču.

Nakon što ih je bura odnijela na otvoreno more, pokrenuta je akcija spašavanja. Dvoje surfera je spašeno, a pogoršanjem vremenskim uvjetima privremeno je prekinuta potraga za trećom surfericom. Riječ je o Meksikanki (25) koja je polazila surfersku školu, izvijestilo je Ministarstvo mora, pomorstva i infrastrukture. 

VIDEO: GRANJE I SEMAFORI NA CESTI Olujna bura paralizirala Split: 'Bolje nemojte izlaziti iz kuća'

Djelatnici Lučke kapetanije Split izvijestili su kako je nestala surferica posljednji put viđena 200 metara od Bolske obale, gdje je pokušala plivati do obale zbog čega je pustila dasku, no zbog jakog vjetra i visokoga mora, očevici su je izgubili iz vida.

Pilot potražnog zrakoplova Obalne straže u u 16.03 sati uočio napuštenu surfersku dasku tri nautičke milje jugozapadno od Bola, ali nažalost, ne i nestalu surfericu.

Pomorska potraga je oko 17 sati prekinuta, a nastavilo se s kopnenom potragom u kojoj sudjeluju vatrogasci iz Splita te policija koja pretražuje obalno područje Dugog rata do Rta Smočiguzica, odnosno, sjevernu stranu otoka Hvara od uvale Žukova prema Travnoj.

Možda vas zanima i ovo:
Message