To je to što me zanima!

Susjed radio u vrtu, dječaci su ga pogodili zračnicom

Solin: Maloljetnici su uzeli zračnu pušku i njome gađali limenu ploču u vrtu kuće. Jedan od hitaca pogodio je susjeda (81) koji je radio u svom vrtu
Vidi originalni članak

Dva maloljetna rođaka u petak su oko 15.30 zračnom puškom u Solinu lakše ranila iznad oka susjeda LJ. k. (81). Pušku je dječak (11) uzeo iz sobe oca M. K. (42) te s rođakom (15) u vrtu kuće namjestio limenu ploču kako bi gađali u nju. Ispalili su šest hitaca, a jedan je slučajno pogodio susjeda koji je kopao u vrtu. Nasreću, starac ima manju posjeklinu iznad oka. Policija je uzela pušku. Oružje nije bilo njegovo nego je pušku posudio od M. V. (24) iz Solina. Protiv vlasnika puške slijedi optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o oružju. Dječacima će se pozabaviti Državno odvjetništvo za mladež, koje je već upućeno u cijeli slučaj. Samo dan nakon ranjavanja LJ. K. je normalno nastavio proljetne radove u vrtu. S povezom iznad oka preoravao je zemlju na istome mjestu na kojem ga je prethodni dan ozlijedilo streljivo iz zračne puške. Nije želio razgovarati s novinarima, a bio je poprilično uzrujan zbog cijelog incidenta. U susjedstvu je o opasnoj igri dječaka zračnom puškom svjedočila izrešetana ploča. Obitelj nije željela razgovarati o tome.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • polaris 20.03.2010.

    Ja sam kao mulac imao zračnu pušku kod svog djeda crvenu zastavu.Danas svako malo netko zadobije ozljede od zračne puške. Da li je tako i prije bilo samo bez punjenja novinskih članaka pa nismo znali nemam pojma.Za sebe znam da sam pušku mogao dobiti samo uz pratnju djeda da je samo on puni i držao usmjerenu u pravac kamo da pucam jer se on više bojao kako je sam pričao da je ne razbijem ili ne upucam koga.

  • otarnik 20.03.2010.

    Otkud starac od davedeset godina radi u vrtu.Da je sidija u kući izbjegao bi metak.Ali možda ima naručioc atentata nevista zet možda žena iz prvog braka.Ubuduće neka sa sobom vodi Slavka pa će ga izvjstit ,,dida pazi metak hvala Slavko\".

  • be yourself 20.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare