To je to što me zanima!

Suspendirali policajce kojima je u Splitu zbrisao Branimir Čaleta

Čaleta iz Vinovca kod Marine, koji je pritvoren zbog optužbi da je ubio svoju djevojku u osmom mjesecu trudnoće, utekao je dvojici pravosudnih policajaca prije nego li su ga uspjeli ukrcati u službeni kombi
Vidi originalni članak

Ministar pravosuđa i uprave, Ivan Malenica, izrazio je u četvrtak žaljenje zbog situacije u Splitu i bijega ubojice dvojici pravosudnih policajaca. 

-  Utvrđuju se sve okolnosti. Protiv dvoje djelatnika, koji su iskusni, već su dugo u službi, pokrenut je stegovni postupak i oni su privremeno udaljeni - rekao je Malenica istaknuvši kako su djelatnici postupali temeljem naloga, a čitava procedura je uređena prema propisima - Zakonu o izvršavanju kazne zatvora, Pravilnikom o načinu obavljanja poslova osiguranja u kaznionicama i zatvorima te Pravilnikom o primjeni sredstava prisile.

Pogledajte video: Ovdje je ubojica pobjegao splitskim policajcima

Oni su postupali temeljem naloga, a što se dogodilo, vjerojatno ih je iznenadio, utvrđuje se sve - rekao je ministar.

Podsjećamo, u srijedu je u Splitu pravosudnim policajcima pobjegao Branimir Čaleta, osumnjičen za ubojstvo trudne djevojke. Skrivao se na Turskoj kuli, a pronađen je između splitskog Brodogradilišta i trgovačkog centra "Lidl" u blizini Poljuda.

Policija ga je svim raspoloživim snagama tražila satima.

Pogledajte video: Pobjegao im ubojica

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na sebi nije imao lisice, za koje se i ranije pretpostavljao da ih se riješio. Sad je u pritvoru, odveden je u zatvor na Bilicama.

Čaleta iz Vinovca kod Marine, koji je pritvoren zbog optužbi da je ubio svoju djevojku Ukrajinku Gannu Kitaevu u osmom mjesecu trudnoće, je oko podneva utekao dvojici pravosudnih policajaca prije nego li su ga uspjeli ukrcati u službeni kombi i vratiti u splitski zatvor na Bilicama.

BOLJE DA MUČIM Dufresne je 19 godina kopao da se izvuče iz Shawshanka. Čaleta je otrčao. Naočigled policije

Prijepodne je imao raspravu na Županijskom sudu nakon čega je pobjegao i to s lisicama na rukama. Nisu ga pokolebala ni dva hitca što su u zrak ispalili pravosudni policajci koji su za njim navodno trčali oko pet minuta.

Prema neslužbenim informacijama za Čaletom je tijekom poslijepodneva i večeri tragalo stotinjak policajaca, ne samo temeljnih već i u civilu, uz pomoć pasa tragača.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • imal' tanje? 03.09.2020.

    Pa normalno da su dugo u sluzbi kad imaju po 50-60 god, 50 kg viska i uhljebili se da ne bi netko mladi i kompetentniji kojim slucajem dobio posao

  • Trottur 03.09.2020.

    Prije 10 godina sam se prijavija na natječaj za policajca i isa u Zg na provjeru. Pisali smo dvi provjere, test inteligencije i test iz matematike. Sve san to prosa. Poslije smo isli u dvoranu, raznorazne vježbe, sve san to prosa i na kraju mi ostalo 5 trbusnjaka sa nekim štapom od metle izmedju ruku i klizne mi stap i oni me bacu i kažu da san nesposoban i caos. A ja 185cm, 85 kg, sportaš cili život. I onda zaposlu ovake likove.... Jos zahvaljivan Bogu šta mi je štap ispa

  • krnjevo 03.09.2020.

    Voljela bih znati kako se netko može riješiti lisica bez ključa... zna li netko?

Komentiraj...
Vidi sve komentare