Obavijesti

News

Komentari 32

Suspendirali policajce kojima je u Splitu zbrisao Branimir Čaleta

Suspendirali policajce kojima je u Splitu zbrisao Branimir Čaleta

Čaleta iz Vinovca kod Marine, koji je pritvoren zbog optužbi da je ubio svoju djevojku u osmom mjesecu trudnoće, utekao je dvojici pravosudnih policajaca prije nego li su ga uspjeli ukrcati u službeni kombi

VIDEO

Ministar pravosuđa i uprave, Ivan Malenica, izrazio je u četvrtak žaljenje zbog situacije u Splitu i bijega ubojice dvojici pravosudnih policajaca. 

-  Utvrđuju se sve okolnosti. Protiv dvoje djelatnika, koji su iskusni, već su dugo u službi, pokrenut je stegovni postupak i oni su privremeno udaljeni - rekao je Malenica istaknuvši kako su djelatnici postupali temeljem naloga, a čitava procedura je uređena prema propisima - Zakonu o izvršavanju kazne zatvora, Pravilnikom o načinu obavljanja poslova osiguranja u kaznionicama i zatvorima te Pravilnikom o primjeni sredstava prisile.

Pogledajte video: Ovdje je ubojica pobjegao splitskim policajcima

Oni su postupali temeljem naloga, a što se dogodilo, vjerojatno ih je iznenadio, utvrđuje se sve - rekao je ministar.

Podsjećamo, u srijedu je u Splitu pravosudnim policajcima pobjegao Branimir Čaleta, osumnjičen za ubojstvo trudne djevojke. Skrivao se na Turskoj kuli, a pronađen je između splitskog Brodogradilišta i trgovačkog centra "Lidl" u blizini Poljuda.

Policija ga je svim raspoloživim snagama tražila satima.

Pogledajte video: Pobjegao im ubojica

Pokretanje videa...

Branimir Čaleta 01:58

Na sebi nije imao lisice, za koje se i ranije pretpostavljao da ih se riješio. Sad je u pritvoru, odveden je u zatvor na Bilicama.

Čaleta iz Vinovca kod Marine, koji je pritvoren zbog optužbi da je ubio svoju djevojku Ukrajinku Gannu Kitaevu u osmom mjesecu trudnoće, je oko podneva utekao dvojici pravosudnih policajaca prije nego li su ga uspjeli ukrcati u službeni kombi i vratiti u splitski zatvor na Bilicama.

Dufresne je 19 godina kopao da se izvuče iz Shawshanka. Čaleta je otrčao. Naočigled policije
Dufresne je 19 godina kopao da se izvuče iz Shawshanka. Čaleta je otrčao. Naočigled policije

Prijepodne je imao raspravu na Županijskom sudu nakon čega je pobjegao i to s lisicama na rukama. Nisu ga pokolebala ni dva hitca što su u zrak ispalili pravosudni policajci koji su za njim navodno trčali oko pet minuta.

Prema neslužbenim informacijama za Čaletom je tijekom poslijepodneva i večeri tragalo stotinjak policajaca, ne samo temeljnih već i u civilu, uz pomoć pasa tragača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.