To je to što me zanima!

Svađa oko stepenica: Došli ih popraviti, zaštitari im nisu dali

Pokretne stepenice u Importanne Centru nisu u funkciji više od tri mjeseca. U ponedjeljak su napokon došli radnici kako bi ih popravili, no u tome su ih pokušali spriječiti zaštitari
Vidi originalni članak

Nakon što su prestale raditi još prije ljeta, radnici su napokon došli popraviti pokretne stepenice u Importanne Centru u Zagrebu, odnosno pothodniku na Glavnom kolodvoru. 

(NE)POKRETNE STEPENICE Ne rade već mjesec dana: 'Ovo je sramota, pa dolaze i turisti!'

No, kada su ih krenuli popravljati, zaštitari Importanne Centra pokušali su ih spriječiti. Nakon dolaska policije i zaštitara Bilić-Erić tvrtke, radovi su se na stepenicama ipak nastavili. 

Neslužbeno saznajemo kako bi za tjedan dana mogle ponovno proraditi, na veselje brojnih građana i turista. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Prestanak rada pokretnih stepenica u Importanne Centru samo je kulminacija razvoja događaja na koji Importanne Centar kao upravitelj shopping centra upozorava već godinama Grad Zagreb, a intenzivno od prošle godine. Na žalost do današnjeg dana nismo dobili konstruktivni odgovor Grada Zagreba po ovom pitanju - kazali su iz Centra još početkom kolovoza na nagađanja kako će se pokretne stepenice početi naplaćivati. 

IMPORTANNE CENTAR: 'Nismo planirali naplaćivati korištenje pokretnih stepenica'

Pokretne stepenice prvi put krenule su u pogon 1994. godine i do nedavno nisu stale značajan vremenski period. 

Iz Importanne Centra su se oglasili o pokretnim stepenicama:

- Predstavnici Grada Zagreba, gradski ured za prostorno uredenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet došli su u Importanne Centar zajedno sa serviserima ThyssenKrupp dizala d.o.o. s namjerom intervencije na pokretnim stepenicama. Unatoč činjenici da je prošli tiedan održan sastanak u Gradu Zagrebu izmedu predstavnika navedenog ureda i članova Uprave Importanne Centar d.o.o. s ciljem pokretanja dijaloga u svrhu riješavanja međusobnih odnosa Grada i Importanne Centra, ovaj dolazak u centar bio je nenajavijen.
Naime serviseri su došli na lice mjesta danas u 9 sati, a obavijest o tome dobili smo iz gradskog ureda e-mailom u 9:38 sati. Obzirom da je Importanne d.o.o. vlasnik pokretnih stepenica, zbog zaštite svojeg vlasništva te utvrđivanja stanja pokretnih stepenica, a prije uvođenja u radove, od predstavnika Grada Zagreba i ovlaštenog servisera zatraženo je da se zajedno sa tehničkim direktorom i tehničkim osobljem Importanne Centar d.o.o. utvrdi činjenično stanje prije započinjanja bilo kakvih radova. Radi se o uobičajenom postupku kada je riječ o takvim zahvatima kako bi vlasnik pokretnih stepenica imao uvid kakve će sve zahvate izvesti na njegovoj imovini. Tim više što je Grad Zagreb u nekoliko navrata dao u javnost informaciju kako Upravitelj, Importanne Centar d.o.o. ne održava i ne servisira pokretne stepenice na način kako bi to trebalo.
Importanne Centar d.o.o. ni u kom slučaju nije protiv popravka pokretnih stepenica, ali očekuje s druge strane pravovremenu obavijest o tome i točnu informaciju o radovima koji se namjeravaju izvesti, a sve u duhu međusobnih dobrih poslovnih odnosa i poštivanja tuđeg vlasništva -
priopćili su iz Importanne Centra.

Također o pokretnim stepenicama oglasio se i Grad Zagreb:

- Pokretne stepenice nalaze se u sklopu objekta Importanne centra, ali na dijelu koji je Ugovorom o pravu građenja, sklopljenog između tvrtke Importanne d.o.o. i Grada Zagreba, od 18. travnja 1994. godine, određen kao javno-prometna površina kojom raspolaže Grad Zagreb, dakle, navedene stepenice se nalaze na javno-prometnoj površini. U prethodnim godinama, Grad Zagreb je u svojim programima održavanja osiguravao sredstva koja je doznačavao Importanne centru, a upravo na ime održavanja dijelova objekta koji su javno-prometna površina.  Zbog kvara koji je nastao zbog neredovitog održavanja, a za koji je Importanne centar naveo da ne namjerava popraviti, stepenice već neko vrijeme nisu u funkciji. S obzirom na navedeno, Grad Zagreb je sam naručio popravak, te su s današnjim danom, započeli radovi na popravku stepenica.  Iako se Importanne centar protivi popravku, Grad Zagreb je poduzeo sve raspoložive radnje kako bi stepenice bile popravljene i vraćene u funkciju - priopćili su iz Grada Zagreba.

 

Idi na 24sata

Komentari 58

  • Satna 03.09.2018.

    Da mogu imat koristi radile bi ovako ih boli kjujrjajc

  • lakej999 03.09.2018.

    prodajem mjesečni pokaz za sve pokretne stepenice u bilo kojem trgovačkom centru...cijena?sitnica

  • srecko64 03.09.2018.

    MAFIJA ! HR.

Komentiraj...
Vidi sve komentare