Obavijesti

News

Komentari 41

Ne rade već mjesec dana: 'Ovo je sramota, pa dolaze i turisti!'

Ne rade već mjesec dana: 'Ovo je sramota, pa dolaze i turisti!'
3

Iz Importanne centra kažu kako od nadležnog ureda Grada Zagreba još od travnja čekaju odgovor o financiranju, dok ovi pak tvrde da su stepenice u nadležnosti Importannea...

VIDEO

Ne znam što reći. Ovo je sramota da na jednom od glavnih trgova u Zagrebu ne rade pokretne stepenice skoro mjesec dana. Starijim ljudima i invalidima je potpuno onemogućeno kretanje, a da ne spominjemo turiste koji nam dolaze, rekla nam je ogorčena čitateljica koja svakodnevno koristi ulaz u Importanne centar.

Riječ je o pokretnim stepenicama koje su u funkciji 24 sata na dan, jedne su od najizloženijih svim vremenskim utjecajima, dnevno ih koristi preko 200.000 ljudi u jednom  i isto toliko u drugom pravcu na putu prema Pothodniku ili kao izlaz na Tomislavov trg gdje prolazi čak pet tramvaja u različitim smjerovima. Pokretne stepenice pokrenute su prvi put 1994. godine i otad nisu stale značajan vremenski period.

stepenice

Prolaznici su već navikli da kada stepenice stanu već za nekoliko dana one su ponovno u funkciji. No ovoga puta stoje već mjesec dana. Na njima sada samo vise dva znaka kojima piše da ne rade.

Na upit zašto stepenice još uvijek nisu popravljene iz Importanne centra kažu kako su nakon detaljnog pregleda ovlaštenog servisa kao upravitelji donijeli odluku da se zaustave zbog realne opasnosti za korisnike.

Dodali su kako čekaju odluku nadležnog ureda Grada Zagreba vezano za financiranje postavljanja novih stepenica. Iako su ih o tome obavijestili već u četvrtom mjesecu ove godine iz grada samo odgovaraju kako su pokretne stepenice u nadležnosti centra te da Grad Zagreb sufinancira Importanne centar budući da dijelovi centra imaju i javnu funkciju.

stepenice

Pitali smo i servisere u Zagrebu da li imaju problema u nalaženju osoblja kvalificiranih za popravak stepenica.

- Tražimo nekoga više od godinu dana. Nažalost to se ne uči nigdje pa mi moramo osoblje prekvalificirati za to ali nitko nam se ni ne javlja na oglas za posao - govori nam vlasnik tvrtke koja se bavi popravkom i instalacijom dizala i pokretnih stepenica u Zagrebu.

Sličan odgovor dali su nam još dva vlasnika tvrtki koji traže mehaničare za pokretne stepenice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca