To je to što me zanima!

'Švaljek je odlučila da se računi Udruge U ime obitelji ne plate'

Svjedoci u predmetu štandovi ustvrdili su kako pokroviteljstvo Grada Zagreba nad akcijom Željke Markić nije bilo i financijsko. Račune koje je udruga slala bacali su u koš.
Vidi originalni članak

Ja sam zahtjeve građanske inicijative 'U ime obitelji' za podmirenje troškova bacao u smeće zato jer nisu imale pravne osnove. To sam radio zato jer mi nikada nije dostavljen nalog za plaćanje koji bi se temeljio na zaključku gradonačelnika o financijskom pokroviteljstvu - posvjedočio je u nastavku suđenja u predmetu štandovi bivši pročelnik gradskog ureda za financije Grada Zagreb Slavko Kojić. 

Miro Laco u jesen 2014. bio je pročelnik Ureda gradonačelnika. 

- Potpisao sam zaključak za pokroviteljstvom nad akcijom "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom". U zaključku stoji kako nema financijske potpore - svjedočio je Laco koji je rekao i kako je znao i za radio spotove kojim su se građani pozivali da izađu referendum. 

'PONOSAN SAM NA TO' Milan Bandić o aferi štandovi: 'Zašto bi mi bilo neugodno?'

- Zvao sam radijske stanice radi emitiranja radijskih spotova. No, ti moji pozivi radio stanicama su bila zapravo moja inicijativa kao osobe, a ne s mjesta na kojem radim, radi ishođenja termina emitiranja. Ne sjećam se niti koje sam radio stanice kontaktirao niti da li sam im nešto dostavljao -  svjedočio je Laco.

Dodao je i kako je s drugookrivljenim Lovrićem razgovarao o tome da je inicijativa udruge U ime obitelji svakako hvalevrijedna. 

- Nakon što sam se 15. siječnja 2015. vratila s ispitivanja u DORH-u, dočekali su me računi inicijative U ime obitelji, ali ih nismo platili. Odlučila je tako Sandra Švaljek, koja je tada vodila Grad Zagreb. Osim toga, s obzirom na Zaključak o pokroviteljstvu, Grad nije imao ni obvezu da ih plati -  pojasnila je svjedokinja Almira-Alma Kunst kojoj je nadređeni bio Laco i koja je radila prijedlog zaključka za pokroviteljstvo nad akcijom "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom". 

SUĐENJE: AFERA ŠTANDOVI Bandić je vikao zbog Markić: 'Nek radi sama i nek puši k...'

Bivša Bandićeva zamjenica na čelu grada Sandra Švaljek nije se u četvrtak pojavila na sudu pa su je ponovno pozvali za 5. listopada. 

Od troje optuženih da su Grad Zagreb oštetili za 308.000 kuna jer su udruzi U ime obitelji koju vodi Željka Markić omogućili besplatno korištenje štandova za prikupljanje referendumskih potpisa, tikanje plakata i letaka na sudu se danas pojavio samo Ivica Lovrić. Milan Bandić i Zdenka Palac nisu, no ni ne moraju.

Podsjećamo, prošli tjedan sve troje reklo je kako se ne osjećaju krivim. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Antares777 13.09.2018.

    pokroviteljstvo ne znači i plaćanje računa.... a Željkica je dobila i jedno i drugo.... pitam se tko je na kraju platio račune.... ili ih je Željkica slala Gradu , a oni u koš bacali.... pa je tako sve ostalo na neplaćanju jer Željkica nije platila, a Grad sam sebi nije zaračunao taj trošak..... za Željkicu super donacija.....dok ostali neprofitni sektor uredno mora platiti štandove za obilježavanje svojih događanja.....

  • marci2812 13.09.2018.

    Fuckaj standove, nas sve zanima da li je gda Markic propusila, kako joj je savjetovao taj diplomirani ONO i DSZ,

  • jakolishe 13.09.2018.

    ehhh kad bi samo štandovi bili problem.. koliko košta paradiranje boja po cijeloj HR ? ko plača policiju za nešto što ne želi gledati očima na ulici ?????????!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare