To je to što me zanima!

Sve tajne prve žene na čelu kuhinje zagrebačke Esplanade

Ana Grgić (31) radi delicije za kojima su ludi i Shakira i Christiano Ronaldo. Klasičnih jela nema, ali stigne li u Zagreb Željko Kerum, Ana će napraviti iznimku
Vidi originalni članak

Na čelo kuhinje prestižnog zagrebačkog hotela Regent Esplanade konačno je, nakon 87 godina postojanja, zasjela žena. Riječ je o mladoj, veseloj i zgodnoj Ani Grgić (31), čijim delicijama nisu odolili ni svjetski celebritiji poput nogometaša Christiana Ronalda i kolumbijske pop pjevačice Shakire. Ipak, jedini za kojeg priprema jela koja nisu na meniju jest splitski gradonačelnik i saborski zastupnik Željko Kerum. 

Ana, koja je rodom iz Brčkog, stigla je u kuhinju hotela u Mihanovićevoj prije 13 godina. Nakon završene srednje škole, petog stupnja i majstorskog ispita, prvih je šest mjeseci volontirala. Od pomoćne kuharice preko funkcija vođe smjene i sušefa, ova vesela gastroumjetnica prije desetak dana postala je ‘chef de cuisine’.

- Nisam to ni najmanje očekivala. Baš sam se iznenadila. Izbor je bio između nas troje, a mislim da su presudili poznavanje računala i jezika - govori nam mlada kuharica, čija su originalna jela od ponedjeljka na meniju hotela. Inače, jelovnik se mijenja svaka tri mjeseca, a osmišlja ga chef sa svojim timom. 

Riječ je o specijalitetima poput kamenica, carppacia, brancina, bifteka, mesa španjolske crne Ibérico svinje ili pak najskuplje meso na svijetu - argentinska junetina. Klasičnih jela nema, ali stigne li u Zagreb iz Splita Željko Kerum, Ana će napraviti iznimku.

- On voli zagrebački i bečki odrezak pa mu ga pripremimo - kaže simpatična Ana dok nam priprema jedno od omiljenih jela svjetskih celebritija, koji su posjetili Zagreb i odsjeli u Regent Esplanadi. Oradu s blokom od rajčice i cvijetom od tikvice u tenpuri zvijezde obožavaju.

>>> U 24sataExpressu pročitajte što vole jesti Shakira i Ronaldo!

Idi na 24sata

Komentari 20

  • brane422 24.04.2012.

    Svaka čast Anči! Evo mene i Mrve uskoro na ručku i pivi! Pozdrav od kolega iz srednje

  • Car Mrgud 24.04.2012.

    U Esplanadi za bit chef stvarno moraš biti svjetska kuharska klasa,zato gospođici naklon do poda i puno sreće.

  • purgi1 24.04.2012.

    dobro raspoloženje dolazi preko želuca, a ovo je kao šlag na torti .Čestitam !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare