To je to što me zanima!

Sve više mlađih je u teškom stanju. Liječnici su zabrinuti

Zdravstveni sustav je sve opterećeniji, 10 posto zaraženih sad je u bolnici, a u prvom valu bilo je pet posto. U Splitu se dižu šatori za oboljele...
Vidi originalni članak

Brine nas dinamika kojom nam bolesnici dolaze i svi moramo biti iznimno odgovorni kako bi se ova epidemija što uspješnije obuzdala, kaže nam prof. dr. Ivica Lukšić, koordinator COVID bolnice unutar KB-a Dubrava.

Tamo je trenutačno hospitalizirano 17 pacijenata s COVID-om, svi imaju srednje tešku ili tešku kliničku sliku. Dvoje ih je na respiratoru, a kod petero se provode mjere intenzivnog liječenja. Prof.dr. Lukšić ističe da su među njima i ljudi mlađe životne dobi naglašavajući tako da je pogrešno vjerovanje kako od COVID-19 obolijevaju uglavnom stariji.

OKUPLJANJE U ZAGREBU Tko stoji iza Festivala slobode? Članica inicijative: "Ovo je početak našeg djelovanja"

- Baš kod mlađih imamo sve više onih koji su u teškom stanju. Stoga još jednom naglašavam da svi trebamo biti krajnje oprezni i odgovorni jer nas ovakve brojke brinu - ističe prof. dr. Lukšić. Covid bolnica u Dubravi ima 80 kreveta i 40 respiratora. Tu je još 200 kreveta u šatorima ispred bolnice.

U KBC-u Split, na parkiralištu ispred Križina, vojska je postavila dva šatora. U svakom je deset kreveta. Imaju mogućnost grijanja i hlađenja te svu funkcionalnu rasvjetu, a njihova namjera je da primaju pacijente koji čekaju na rezultate COVID-19 testa. Zasad unutra neće biti smješteni oboljeli.

Početkom tjedna bilo je popunjeno i do 80 posto kapaciteta predviđenih za oboljele od korona virusa. U bolnici se nalazi i dobar dio oboljelih koji nemaju simptome, ali su starije životne dobi pa su preventivno bolnički zbrinuti. (jsč, at)

Idi na 24sata

Komentari 354

  • Selo_malo 05.09.2020.

    Svi ćemo na respiratore i infuzije. Tako će ova država završiti sa agonijom koja ionako pre dugo traje

  • nickkobalt9 05.09.2020.

    Prije tri dana totalno suprotna vijest. Kako vas nije sram sudjelovati u psihozi.

  • ZoranRajilic 05.09.2020.

    Sve vise sumljam da neko namjerno siri zarazu po splitu 🧐

Komentiraj...
Vidi sve komentare