To je to što me zanima!

Svi zadaci i gradivo za državnu maturu objavljeni su na webu

Na platformi "U centru mature" Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je sav postojeći materijal te dodatne materijale za polaganje državne mature
Vidi originalni članak

U centru mature nova je platforma Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO), a na kojoj je obuhvaćen sav postojeći materijal potreban za pripremu državne mature, kao i dodatni zadaci te gradivo.

- U duhu odgovornosti, solidarnosti, brige prema dionicima  odgojno  obrazovnog  sustava  i  s posebnim naglaskom na dijeljenje znanja, Centar je, uz sav postojeci materijal koji je do sada bio dostupan na našoj mrežnoj stranici, pripremio i dodatne materijale za olakšavanje procesa ucenja i vrednovanja - obavili su iz NCVVO.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Putem ove platforme nastavnicima se omogućuje pristup bazi znanja koja je temelj izrade zadataka za državnu maturu, kao i smjernicama za izradu ispitnih zadataka i postupaka vrednovanja znanja, dok su učenicima dostupni i ispiti državnih matura prijašnjih generacija, priopćeno je.

Učenicima su dostupni digitalni  zadaci iz dosad provedenih ispita državne mature za hrvatski jezik i matematiku od obveznih, te povijest i psihologiju  od  izbornih  predmeta, a u narednim danima i tjednima materijali će se stalno nadopunjavati.

Raspodijeljeni su prema razredima i područjima, a  svakomu  je  zadatku pridružen obrazovni ishod koji se tim zadatkom ispituje, tip zadatka, ključ za odgovore (rješenje) i primjer rješavanja.

STIŽU I OCJENE Usmeno ispitivanje može biti samo jednom do kraja godine

Posebna je pažnja posvećena korisnicki pristupačnom i prilagodljivom sučelju tako da se digitalni materijali mogu upotrebljavati bez obzira na vrstu korištenog uređaja. Kako se napominje, interaktivni pristup ispitnim zadacima iz prethodnih godina maturantima će pomoci u usvajanju školskoga gradiva te ostvarivanju što boljih ishoda u ispitima državne mature.

Digitalni materijali prvenstveno su namijenjeni maturantima i nastavnicima kao pomoć u trenutacnim okolnostima odvijanja nastave na daljinu. Svi se materijali mogu koristiti u pripremi  i  provođenju  online  nastave  ili  tijekom učenja i utvrdivanja  znanja, kazala je Ivana Katavić, ravnateljica NCVVO.

- Kao institucija  odgovorna  za  osiguranje  kvalitete  i  vrednovanja  znanja  u  hrvatskom obrazovnom sustavu, pripremili smo sadržaj za nastavnike, odnosno smjernice za izradu zadataka za  one  koji žele sastaviti vlastite zadatke, kao i savjete za korištenje vec postojecih standardiziranih zadataka koji su dio prethodno provedenih ispita državne mature - dodala je.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • no_country_for_old_men 07.04.2020.

    ona je najgora i najnesposobnija ministrica koja je još u fotelji iako je radila protiv vlade u kojoj dela

  • 07.04.2020.

    Prvo ste priredili djeci štrajk, sad ste sve prebacili online. Najbolje da kad sve završi da više niti ne dolazite na posao, djecu ćemo sami obrazovati online!

  • Proletarac 07.04.2020.

    Vaša najbolja političarka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare