To je to što me zanima!

Švicarci će prema anketama na referendumu podržati vladin plan o covid potvrdama

Druga dva referenduma koji će se održati istoga dana tiču se prijedloga o jačanju profesije medicinskih sestara i tehničara, te o odabiru saveznih sudaca ždrijebom iz skupine kandidata koje su predložili stručnjaci
Vidi originalni članak

Švicarski birači podržat će kako se čini vladin plan odgovora na pandemiju na obvezujućem referendumu ovaj mjesec, pokazala je anketa za televizijsku kuću SRG u srijedu.

Istraživanje gfs.bern pokazalo je da je 61 posto ispitanika podržalo zakon donesen u ožujku kojim se proširuje financijska pomoć na ljude pogođene krizom zbog covida-19 i postavljaju osnove za potvrde koje vlada zahtijeva za ulazak u barove i restorane i prisustvovanje određenim događajima.

IPAK IMA JEDNA UVJET... Na skijaške žičare u Švicarskoj bez covid potvrde, ali skijaši moraju obavezno nositi maske

To je bila ista podrška kao u anketi u listopadu.

Istraživanje je pokazalo da je 38 posto ispitanika bilo protiv, a 1 posto neodlučno prije referenduma 28. studenoga, prema švicarskom sustavu izravne demokracije, uz nešto više glasova protiv nego u prijašnjoj anketi.

ALTERNATIVA JE LOCKDOWN Švicarska uvodi covid potvrde za restorane, barove i teretane

Druga dva referenduma koji će se održati istoga dana tiču se prijedloga o jačanju profesije medicinskih sestara i tehničara, te o odabiru saveznih sudaca ždrijebom iz skupine kandidata koje su predložili stručnjaci što će vjerojatno biti odbačeno.

Vlada se protivi toj ideji koja ima za cilj smanjiti politički pritisak na pravosuđe.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Au🤦🏻♂Logike 17.11.2021.

    Jel anketa na 20 ljudi ko kod nas?

  • 17.11.2021.

    A što ako večina podrži mjere na referendumu? Kako bi ste se onda bunili?

  • Vaksersko_Govedo 17.11.2021.

    Znimljivo kako nitko sad ne prica o pravima manjina, a inace su puna usta manjihskih prava upravo ovoj covid ekipici. Mozemo mi izglasati na referendumu sa 90% da niti jedan pripadnik LGBT zajednice ne smije uci u kafic. Znaci li onda da je ta odluka legitimna i da ju treba provesti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare