News

Komentari 10

Švicarci će prema anketama na referendumu podržati vladin plan o covid potvrdama

Švicarci će prema anketama na referendumu podržati vladin plan o covid potvrdama

Druga dva referenduma koji će se održati istoga dana tiču se prijedloga o jačanju profesije medicinskih sestara i tehničara, te o odabiru saveznih sudaca ždrijebom iz skupine kandidata koje su predložili stručnjaci

Švicarski birači podržat će kako se čini vladin plan odgovora na pandemiju na obvezujućem referendumu ovaj mjesec, pokazala je anketa za televizijsku kuću SRG u srijedu.

Istraživanje gfs.bern pokazalo je da je 61 posto ispitanika podržalo zakon donesen u ožujku kojim se proširuje financijska pomoć na ljude pogođene krizom zbog covida-19 i postavljaju osnove za potvrde koje vlada zahtijeva za ulazak u barove i restorane i prisustvovanje određenim događajima.

To je bila ista podrška kao u anketi u listopadu.

Istraživanje je pokazalo da je 38 posto ispitanika bilo protiv, a 1 posto neodlučno prije referenduma 28. studenoga, prema švicarskom sustavu izravne demokracije, uz nešto više glasova protiv nego u prijašnjoj anketi.

Druga dva referenduma koji će se održati istoga dana tiču se prijedloga o jačanju profesije medicinskih sestara i tehničara, te o odabiru saveznih sudaca ždrijebom iz skupine kandidata koje su predložili stručnjaci što će vjerojatno biti odbačeno.

Vlada se protivi toj ideji koja ima za cilj smanjiti politički pritisak na pravosuđe.

Najčitaniji članci