To je to što me zanima!

Svinjogojci s 40 traktora blokirali cestu Đakovo - Našice, pristižu i novi poljoprivrednici

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Osim što traže svinjokolju za svoje, zdrave svinje, zahtjevi prosvjednika odnose se i na kategorizaciju uzgojnih objekata
Vidi originalni članak

Dio svinjogojaca s područja Đakovštine, koji su u ponedjeljak formirali prosvjedni punkt na ulazu u selo Potnjani kod Đakova, blokiravši promet na državnoj cesti Đakovo – Našice, nastavio je prosvjedovati, a pridružili su im se i novi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema riječima organizatora prosvjeda na tom punktu, svinjogojca iz Potnjana Ivice Backa, člana Stožera za obranu hrvatskog sela i Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje, promet na tom pravcu i dalje blokira oko 40 traktora koji su na cesti od jučer, ostavljeni su tu i preko noći, a danas im se pridružuju i novi.

POZVAO NA POŠTIVANJE MJERA Branko Bačić: 'Sve što se radi, radi se u interesu slavonskog seljaka. Nastavljamo tako'

"Pratimo današnju situaciju vezanu za to hoće li se predstavnici Ministarstva poljoprivrede odazvati na razgovor i kako potom odluče Stožer i naš Sindikat – tako ćemo postupiti", kaže Backo.

Traže svinjokolju za zdrave svinje

Osim što traže svinjokolju za svoje, zdrave svinje, zahtjevi prosvjednika odnose se i na kategorizaciju uzgojnih objekata.

"Nismo protiv kategorizacije, ali ne preko koljena, ne preko noći zbog čega se narod opire, nego da se ona provodi na postupan način, uz sufinanciranje troškova", ističe Backo.

BLOKIRALI PROMETNICE Svinjogojci nastavili prosvjed, pozvali ministricu na sastanak: 'Vlada ne pristaje na ultimatum'

Ovisno o ishodu poziva na sastanak predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, sazvanom za danas u podne, ovisi i hoće li Stožer radikalizirati prosvjedne aktivnosti na terenu, pa i organizator prosvjednog punkta u Potnjanima Ivica Backo kaže da bi ta radikalizacija mogla otvoriti nove prosvjedne točke kod Donjeg Miholjca ili Valpova, u Baranji, kao i Lici.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • MMayo 28.11.2023.

    PODRŠKA SELJACIMA(POLJOPRIVREDNICIMA)!!!!!LJUDI MOJI,TO JE NAŠA HRANA SVAKIDAŠNJA!!!!NE SPOSOBNE I KORUMPIRANE POLITIČARE TREBA POSPREMITI U ZATVOR!!!!-Sve mi se više čini da je narodu dosta razno-razne tiranije!!!!!

  • vek111 28.11.2023.

    Odite u Zg pa tam prosvjedujte,ak smijete.Jos po noći sam ostave traktore i svi kući.Al gorivo do Zg skupo,a traktor stotinjak tisuća eura.

  • 28.11.2023.

    Koliko nam je zla nanila balvan revolucijaA sad na djelu 🚜 revolucijaCuj onog : i silom ce mo probit policijske blokade Pametnom dosta,naja u podrsku imaju iz mosta koji su spremni koalirat sa sdp.koju vode oni kojima rijec Hrvatska stvaranocne more( grbin,ahmetovic,bauk i sjetite se onih izjava da partizani 45 nisu zavrsili posao do kraja)Bravo grmojica🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Komentiraj...
Vidi sve komentare