To je to što me zanima!

Svjedok: Karadžićevi vojnici silovali su mene i moju djecu

Zbog potresnog svjedočanstva zaštićenog svjedoka na suđenju Radovanu Karadžiću suđenje je prekinuto. Svjedok je ispričao kako su silovali njegovu kćer i sina
Vidi originalni članak

Zaštićenog svjedoka KDŽ-051 srpski su vojnici u ljeto 1992. godine silovali, kao i njegovu kćer i sina, koji su tada bili maloljetni, doznalo se danas u Haagu na suđenju ratnom vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću, prenose Nezavisne novine.

Brutalno su napadnuti u logoru u srednjoj školi u Rogatici, gdje je obitelj zarobljena u svibnju 1992. godine, a ondje s proveli tri i pol mjeseca. Svjedoka najviše boli što su zločine počinili njegovi susjedi i poznanici.

- Moja kćerka, koja je imala 7,5 godina, silovana je nekoliko puta. Moj sin od 13,5 godina silovan je mjesecima... Silovan sam i ja, ali me za djecu najviše boli... Još nisam pitao suprugu da li je i ona bila silovana, zato što nemam snage... I nju su odvodili, ali nikada nismo pričali o tome - rekao je svjedok, te potom briznuo u plač.

- Za to je znala kompletna srpska policijska i vojna i četnička komanda, zato što su to činili maltene svi... Mnogi su bili umiješani - rekao je KDŽ-051.

Također je ispričao kako su u zlostavljanju sudjelovali pripadnici "četničke jedinice iz Srbije", od kojih je dvojicu iz Pančeva identificirao nadimcima Noka i Kosar. Kao zapovjednika srpskih snaga u Rogatici označio je Rajka Kušića, za kojega je također rekao da su prije rata bili veliki prijatelji.

- Kušić mi je nekoliko puta rekao da mora podnijeti izvještaj Palama, odnosno vama i vojsci - rekao je svjedok Karadžiću. Na pitanje zašto Kušića nije obavijestio o silovanjima, svjedok je rekao da nije imao prilike jer ga je Kušić izbjegavao.

''Sin je ukopavao leševe''

Karađžić je komentirao kako je KDŽ-051 zapravo bio privilegirani zatvorenik, na što mu je svjedok odgovorio da nije imao privilegije već su ga premlaćivali pa nije mogao na prisilni rad. 

- Kad je cijela obitelj silovana tri i pol mjeseca, maltretirana i tučena, ako vam je to privilegija...Umjesto mene na prisilni rad morao je ići moj sin od 13,5 godina pa je kopao snajperska gnijezda i ukopavao leševe oko Rogatice. Tog dana je na kraju seksualno zlostavljan - rekao je svjedok, pišu Nezavisne novine.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • PRCO 25.09.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • gogson00 24.09.2011.

    Lako bit frajer sa deset vojnika i silovati nemoćne ljude, žene i djecu. Ja bi nekoga od njih zapamtio, i krv bi mu popio, pa makar to bilo nakon 20godina...krv bi mu popio...ali ne prije nego što njegovoj djeci napravim isto ono što su napravili mojoj. Znam da me to čini istim kao i on, ali sumnjam da bi nakon takvih trauma ostao normalan.

  • robin_1 23.09.2011.

    niste ni svjesni koliko takvih zlotvora cesto pozdravite na ulici

Komentiraj...
Vidi sve komentare