Obavijesti

News

Komentari 71

Svjedok: Karadžićevi vojnici silovali su mene i moju djecu

Svjedok: Karadžićevi vojnici silovali su mene i moju djecu
1

Zbog potresnog svjedočanstva zaštićenog svjedoka na suđenju Radovanu Karadžiću suđenje je prekinuto. Svjedok je ispričao kako su silovali njegovu kćer i sina

VIDEO

Zaštićenog svjedoka KDŽ-051 srpski su vojnici u ljeto 1992. godine silovali, kao i njegovu kćer i sina, koji su tada bili maloljetni, doznalo se danas u Haagu na suđenju ratnom vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću, prenose Nezavisne novine.

Brutalno su napadnuti u logoru u srednjoj školi u Rogatici, gdje je obitelj zarobljena u svibnju 1992. godine, a ondje s proveli tri i pol mjeseca. Svjedoka najviše boli što su zločine počinili njegovi susjedi i poznanici.

- Moja kćerka, koja je imala 7,5 godina, silovana je nekoliko puta. Moj sin od 13,5 godina silovan je mjesecima... Silovan sam i ja, ali me za djecu najviše boli... Još nisam pitao suprugu da li je i ona bila silovana, zato što nemam snage... I nju su odvodili, ali nikada nismo pričali o tome - rekao je svjedok, te potom briznuo u plač.

- Za to je znala kompletna srpska policijska i vojna i četnička komanda, zato što su to činili maltene svi... Mnogi su bili umiješani - rekao je KDŽ-051.

Također je ispričao kako su u zlostavljanju sudjelovali pripadnici "četničke jedinice iz Srbije", od kojih je dvojicu iz Pančeva identificirao nadimcima Noka i Kosar. Kao zapovjednika srpskih snaga u Rogatici označio je Rajka Kušića, za kojega je također rekao da su prije rata bili veliki prijatelji.

- Kušić mi je nekoliko puta rekao da mora podnijeti izvještaj Palama, odnosno vama i vojsci - rekao je svjedok Karadžiću. Na pitanje zašto Kušića nije obavijestio o silovanjima, svjedok je rekao da nije imao prilike jer ga je Kušić izbjegavao.

''Sin je ukopavao leševe''

Karađžić je komentirao kako je KDŽ-051 zapravo bio privilegirani zatvorenik, na što mu je svjedok odgovorio da nije imao privilegije već su ga premlaćivali pa nije mogao na prisilni rad. 

- Kad je cijela obitelj silovana tri i pol mjeseca, maltretirana i tučena, ako vam je to privilegija...Umjesto mene na prisilni rad morao je ići moj sin od 13,5 godina pa je kopao snajperska gnijezda i ukopavao leševe oko Rogatice. Tog dana je na kraju seksualno zlostavljan - rekao je svjedok, pišu Nezavisne novine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu