To je to što me zanima!

'Svjesni smo da se dugovi moraju vraćati, ali ova kriza traži malo više razumijevanja'

SDP predlaže produženje moratorija na ovrhe do kraja godine, donošenje mjera kojima će se građanima pomoći u otplati dugova, moratorij na kredite te donošenje novog Ovršnog zakona
Vidi originalni članak

Danas ponovno kreću ovršni postupci nakon šest mjeseci moratorija. Vlada, koja je točno u dan znala kada će se ovrhe ponovno početi provoditi, nije poduzela ništa da olakša položaj građana koji su, u velikom broju upravo zbog ekonomske krize, dovedeni u situaciju da ne mogu podmirivati svoje obveze, poručuju iz SDP-a.

ŠTO NE SMIJU OVRŠITI? Krenule ovrhe, kako saznati je li protiv vas pokrenuta jedna?

Naglašavaju kako su apelirali da se moratorij produži za barem tri mjeseca, kako bi se pripremio paket mjera pomoći za postojeće postupke i donio novi zakon, ali da su premijer Andrej Plenković i HDZ to odbili.

- Time su ozbiljno ugrozili egzistenciju nekoliko tisuća naših sugrađana - dodaju SDP-ovci i predlažu vladajućima nekoliko rješenja.

Prvi je prihvaćanje prijedloga zakona koje su predložili prošlog tjedna, a koji Vladi omogućava produženje moratorija na ovrhe, tijekom kojeg bi se donio i paketa mjera, koje će građanima nakon isteka produženog moratorija omogućiti otplatu postojećih dugova, upućivanje novog Ovršnog zakona u proceduru te uvođenje moratorija na kredite, kako se broj ovršnih postupaka ne bi dodatno povećavao, a kriza produbila.

STIŽU OVRHE 'Podstanarka sam, imam dvoje djece. Kad danas sjedne ovrha neće nam ostati niti jedna kuna'

- Svjesni smo činjenice da se dugovi moraju vraćati, ali ekonomska i zdravstvena kriza u kojoj se nalazimo traži malo više razumijevanja prema građanima nego što ga Vlada danas pokazuje - zaključuju iz SDP-a.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • dadaizcentragrada 19.10.2020.

    Tražite moratorij na ovrhe,a ovršni zakon SDP-ov bućkuriš. Onda vam nije palo na pamet kakve posljedice taj isti donosi?!?

  • Kifla07 19.10.2020.

    Oprastaj sve dugove, tko je trosio trosio je, ajmo ispocetka......

  • Smoke_on_the_Water 19.10.2020.

    Jel' to tzv. oporba hoće uvesti komunizam u Hrvatsku? "Zaduži se koliko hoćeš a vrati koliko možeš ili ništa ako ne želiš"? Pa sunce mu žarko 90% građana vraća svoje dugove jer su odgovorni. Od ovih 10% možda 2%-3% stvarno ima opravdan razlog a svi ostali su neodgovorni i bezobrazni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare